Dr. Alexandru Rafila, veste bună pentru toţi românii, viaţa se schimbă de la 1 iunie

Publicat: Sâmbătă, 23 Mai 2020 22:14 // Actualizat: Sâmbătă, 23 Mai 2020 22:14 // Sursa: romaniatv.net

Doctorul Alexandru Rafila, reprezentatul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, a vorbit despre o nouă relaxare a restricțiilor, aceasta putând fi făcută doar în funcție de evoluția pandemiei.

Reprezentatul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, profesorul Alexandru Rafila, a vorbit despre viitoarea relaxarea a restricțiilor.

"La noi s-a semnalat, cel puţin până astăzi, o scădere a numărului de cazuri. Dacă lucrurile rămân aşa, este foarte bine şi atunci sigur că se poate trece la o etapă ulterioară, înseamnă că lumea s-a obişnuit cu recomandările, le respectă şi este o măsură de sănătate publică care îşi arată eficienţa şi oferă şi argumente autorităţilor să poată să continue programul de relaxare. (...) Haideţi să aşteptăm să vedem cum decurg lucrurile până la sfârşitul săptămânii viitoare pentru că discutăm despre această perioadă de două săptămâni în care evaluăm impactul măsurilor de relaxare şi dacă acest trend se confirmă, ceea ce ar fi îmbucurător, de obicei după ce apar aceste măsuri de relaxare de regulă se semnalează o creştere.

Este OFICIAL! Purtarea măştii de protecţie este obligatorie în spaţiile închise. Ordinul a fost publicat în Monitorul Oficial

Medicul spune că după ce sunt folosite, măştile de protecţie este ideal a fi puse într-un recipient, spălate şi călcate, cei care le folosesc trebuind să îşi spele bine mâinile atunci când ajung acasă. 
 
„Trebuie refolosite după ce sunt spălate, asta este ideea. Ar trebui să avem, după părerea mea, un mic recipient în care putem să depozităm această mască dup folosire, astfel încât ulterior,  când ajungem la domiciliu, să putem să o spălăm. Ele trebuie igienizate şi manipulate cât mai puţin după utilizare, de fapt despre asta este vorba. Ceea ce este important, după spălare să o calci cu un fier de călcat cu aburi şi atunci se poate folosi fără niciun fel de problemă. Dacă ne spălăm pe mâini după ce folosim masca atunci sigur nu avem nicio problemă” a mai spus Alexandru Rafila.
loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Alexandru Rafila coronavirus Covdi 19 stare de alertă
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8398
RON
03 Jun
noapte 10 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H