Alexandru Rafila anunţă ce va face PSD dacă ajunge la putere. „Singura măsură de compensare care poate să facă posibilă viața în România”

Medicul Alexandru Rafila a dezvăluit că PSD vrea să convingă PNL pentru a creşte impozitele aplicate celor cu mari averi şi veniturile, fiind condiţii obligatorii pentru ca social-democraţii să intre la guvernare.

11 nov. 2021, 23:29
Alexandru Rafila anunţă ce va face PSD dacă ajunge la putere. „Singura măsură de compensare care poate să facă posibilă viața în România”

Cu şanse mari să devină ministru al Sănătăţii, Alexandru Rafila, deputat PSD, consideră că majorarea veniturilor cetățenilor trebuie să fie o prioritate pentru Guvernul României.

„Eu cred totuși că anumite elemente din PNRR se pot discuta, se pot renegocia. Nu trebuie să uităm că în România, țară în care inflația este galopantă, prețurile la utilități se vor reflecta și în prețul bunurilor de larg consum, deci trebuie să existe o măsură de compensare.

Și până una-alta, singura măsură de compensare care poate să facă posibilă viața în România este mărirea veniturilor, alt mecanism nu avem”, a declarat Alexandru Rafila, pentru B1 TV.

Citeşte şi: Nelu Tătaru, despre problemele din sănătate discutate la negocierile cu PSD. „S-a discutat foarte mult de nişte măsuri de urgenţă şi de un plan de perspectivă”

Alexandru Rafila anunţă ce va face PSD dacă ajunge la putere. „Trebuie să se termine cursa asta între mărirea prețurilor și mărirea veniturilor”

Liderii PSD au spus că vor renegocierea PNRR-ului, iar Rafila își pune speranța că liderii de la Bruxelles vor fi îngăduitori.

„Sigur, la un moment dat trebuie să se termine cursa asta între mărirea prețurilor și mărirea veniturilor, pentru că asta înseamnă, de fapt, inflația. Dar nici nu poți ca în momentul în care vezi că a scăzut puterea de cumpărare să ții oamenii în sărăcie și să le periclitezi existența.

Cred că și Comisia Europeană acceptă că lucrul acesta, într-o țară ca România, nu poate să rămână așa cum este în acest moment”, a mai punctat medicul Alexandru Rafila, potrivit sursei citate.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu, avertisment despre impozitarea marilor averi. „Cine deţine vile impresionante nu va suferi prea tare dacă va creşte cu câteva procente impozitul”