Alexandru Rafila anunţă debutul valului 5: „Perioada dificilă în România va începe la jumătatea lui ianuarie 2022″

Profesorul Alexandru Rafila estimează că sărbătorile de iarnă vor aduce o creştere semnificativă a numărului de îmbolnăviri, creştere care se va vedea în a doua jumătate a lunii ianuarie.

21 nov. 2021, 23:31
Alexandru Rafila anunţă debutul valului 5: „Perioada dificilă în România va începe la jumătatea lui ianuarie 2022″

Deputatul PSD este de părere că, după 15 ianuarie, vom intra în valul cinci al pandemiei. Ne aşteaptă o perioadă dificilă, în care recomandarea specialistului este ca părinţii să se vaccineze pentru a-şi proteja copiii.

Alexandru Rafila anunţă valul 5

Perioada dificilă în România va începe la jumătatea lui ianuarie 2022. Pe 15 ianuarie 2022 vom intra în valul 5. În ianuarie 2022 va trebui să luăm măsuri. OMS va face public raportul pe România. Trebuie să ne hotărâm ce vrem cu copiii noștri. Primul lucru: părinții să se vaccineze ei. Trebuie să se încurajeze testarea în școli.

Citeste si O nouă variantă de COVID-19 a fost depistată în România. Avertismentul terifiant, lansat de Octavian Jurma: „Ar putea constitui baza valului 5”

Accesul la vaccinare trebuie să existe și la copii. Copiii însă fac forme ușoare ale bolii. Eu sunt de acord cu vaccinarea copiilor. Vaccinarea copiilor este o posibilitate, dar nu este o prioritate. Ca să vaccinezi copiii, primul lucru trebuie să convingi părinții. Doza 3 este recomandată pentru că după 6 luni de la vaccinare imunitatea este redusă. Prioritatea trebuie să fie a celor care n-au primit acum vaccin”, a declarat Alexandru Rafila la Aleph News.

Deputatul atrage atenţia asupra faptului că cea mai mare parte a populaţiei vulnerabile este nevaccinată

Referitor la rata de vaccinare din România, profesorul Rafila atrage atenţia că doar 22% din populaţia vulnerabilă este vaccinată, iar vaccinarea acestora ar trebui să fie o prioritate.

80% din medici sunt vaccinaţi şi 60% din personalul medical este vaccinat. Sunt diferenţe foarte mari între urban şi rural. La nivel naţional, avem 40% dintre persoane vaccinate. Doar 22% sunt vaccinaţi din oameni de peste 80 de ani. În România, cei mai vulnerabili sunt cei mai puţin vaccinaţi. Trebuie întărit parteneriatul cu Biserica şi autorităţile locale”, este de părere specialistul.

Citeste si În ce condiţii doza booster ar putea deveni necesară în fiecare iarnă în România. Adrian Marinescu: „Ar putea fi o variantă”