Alexandru Rafila anunţă dezastrul: „O să asistăm la o creştere evidentă”. Când se va stabiliza pandemia de COVID în România

Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, susține că peste o săptămână vom asista la un număr mult mai mare de cazuri COVID. Medicul consideră că situația crizei sanitare din România se va stabiliza abia peste câteva săptămâni.

RomaniaTV.net
15 oct. 2020, 13:45
Alexandru Rafila anunţă dezastrul: „O să asistăm la o creştere evidentă”. Când se va stabiliza pandemia de COVID în România
”Bucureștiul are circa 15% din populația României. Situația este îngrijorătoare, nu numai din prisma cazurilor, ci a numărului mare de pacienți de la ATI. Trebuie să ne gândim că aceste cazuri se datorează numărului mare de cazuri de acum o săptămână. Peste încă o săptămână o sa asistăm la o creștere evidentată datorită creșterii din aceste zile când am ajuns la 4.000 de cazuri. Lucrul asta va continua până se va ajunge la o blocare a Terapiei Intensive” , susține Alexandru Rafila.
 
”Măsurile trebuie să fie mai ferme și să dureze mai mult. Nu se așteaptă până în momentul în care există riscul de blocaj. Contează modul de aplicare și implementare a măsurilor. Situația se va stabiliza peste câteva săptămni, când vom avea un număr ridicat de cazuri. Cifrele vor arăta altfel. România a ajuns la o mortalitate de 4, a doua din UE, lucrul asta este foarte îngrijorător” , a declarat medicul.
 
”Școlile nu pun problema de sănătate publică, ce pune problema este aglomerarea. Eu nu cred că va fi luată o decizie separată după o anumită analiză. Probabil vor lua o măsură unitară”, susține acesta.