Alexandru Rafila, atac dur la Cîțu: Mă aşteptam la nişte soluţii de sănătate publică, nu la anchete în care se anchetează singur

Alexandru Rafila a spus marți seara că se aștepta de la premierul Cîțu la soluții de sănătate publică, nu la anchete în care ”dânsul se anchetează singur ca să vedem din ce cauză nu a făcut nimic”.

22 sept. 2021, 08:39
Alexandru Rafila, atac dur la Cîțu: Mă aşteptam la nişte soluţii de sănătate publică, nu la anchete în care se anchetează singur

Alexandru Rafila: Mă aşteptam la nişte soluţii de sănătate publică, nu la anchete în care se anchetează singur

Florin Cîțu a cerut ieri anchetă pentru că vrea să știe cum a fost pregătit valul 4. „Aș vrea să văd cum au fost pregătite de Ministerul Sănătății acest val 4 și să vedem dacă s-a ținut cont de ceea ce am spus eu și dacă nu s-a ținut cont, cine nu a ținut cont și va fi responsabil pentru asta”, a declarat prim-ministrul.

Alexandru Rafila: A spus lucruri ce nu au legătură cu managementul pandemiei

”Domnul Cîţu a erupt astăzi la conferinţa de presă de după şedinţa de urgenţă. A spus nişte lucruri care nu au nicio legătură cu managementul pandemiei. Au mai degrabă legătură cu încercarea de a justifica într-un mod nefericit incompetenţa şi incapacitatea de a face ceva timp de trei, patru luni de zile”, a declarat, marţi seară, la Antena 3, Alexandru Rafila.

Rafila consideră că ”trebuie găsită o soluţie pentru testarea copiilor”, astfel încât să nu se ajungă la închiderea şcolilor.

”Să nu trebuiască să fie obligaţi părinţii pentru copiii cu vârste cuprinse până la 12 ani să îi testeze permanent pentru că nu este posibil din punct de vedere tehnic. Sunt milioane de copii şi nu pot fi testaţi de două, trei ori pe săptămână. Nu există capacitate şi nu mă refer la numărul de teste şi la cine să facă aceste teste. Aşa că, mă aşteptam la nişte soluţii de sănătate publică şi nu la nişte anchete în care dânsul se anchetează singur ca să vedem din ce cauză nu a făcut nimic timp de trei, patru luni”, a mai declarat profesorul Alexandru Rafila.


loading...