Ioana Mihăilă îi răspunde lui Florin Cîţu, care a cerut o anchetă despre cum a fost pregătit valul patru: „S-ar putea să fie surprins!”

Ioana Mihăilă a reacţionat după ce Florin Cîţu a declara că cere anchetă în rândul autorităţilor competente pentru pregătirea valului 4, iar marii vinovaţi pentru rata mare de îmbolnăvire sunt cei de la USRPLUS.

21 sept. 2021, 17:04
Ioana Mihăilă îi răspunde lui Florin Cîţu, care a cerut o anchetă despre cum a fost pregătit valul patru:  „S-ar putea să fie surprins!”

Ioana Mihăilă îi răspunde lui Florin Cîţu, care a cerut o anchetă despre cum a fost pregătit valul patru. Fostul ministru al Sănătăţii spune că demersul premierului s-ar putea întoarce împotriva sa.

Ioana Mihăilă îi răspunde lui Florin Cîţu, care a cerut o anchetă despre cum a fost pregătit valul patru

Citeşte şi Florin Cîţu se contrazice în declaraţii. Cum a ajuns Premierul de la „nu se justifică valul 4” la „ştiam că vine. Vinovaţii sunt responsabili”

”Mă bucur că cere o anchetă, că s-ar putea să fie surprins în defavoarea dumnealui, ca urmare a acestei anchete, în sensul că atunci când vorbim de pregătirea pentru valul patru, vorbim de două lucruri: în primul rând, vorbim de prevenția acestui val patru, care se face mai ales prin vaccinare și vorbim de pregătirea efectivă, în sensul preluării pacienților care ajung totuși să aibă nevoie de îngrijiri spitalicești, vorbim de pacienții infectați cu Covid.

Dacă vorbim de prevenția unui val mare de îmbolnăviri care necesită îngrijiri spitalicești, vorbim mai ales de campania de vaccinare și atunci e bine să ne amintim că această campanie de vaccinare este coordonată de CNCAV, care este în subordinea directă a premierului României și care are ca reprezentant din partea Ministerului Sănătății un secretar de stat PNL și anume domnul Andrei Baciu, iar rezultatele le vedem cu toții.

Nu am stat deoparte nici în ceea ce privește această campanie de vaccinare, totuși. Ministerul Sănătății a fost cel care a propus măsurile de stimulare a campaniei de vaccinare și a făcut toate demersurile, atât în ceea ce privește promovarea OUG care a reglementat acordarea acestor bonuri valorice, acele tichete de masă pentru cei care se vaccinează, precum și loteria persoanelor vaccinate, așa cum tot Ministerul Sănătății a făcut posibilă utilizarea certificatelor sanitare, acele certificate care atestă vaccinarea, testarea sau trecerea prin boală, pe teritoriul țării”, a declarat fostul ministru al Săntăţii, potrivit RFI.

USR PLUS îi solicită lui Florin Cîţu să prezinte un raport în Parlament privind campania de vaccinare

Ionuţ Moşteanu, liderul USR-PLUS, cere ca premierul Florin Cîţu să vină în Parlament pentru a prezenta un raport cu privire la campania de vaccinare. El mai spune că această campanie pe care insistat prim-ministrul să o coordoneze a fost un eşec şi prin urmare şeful Guvernului este singurul responsabil de acest fapt.

„Premierul în funcţie a vrut să coordoneze această campanie de vaccinare. De când a preluat mandatul, din decembrie anul trecut, nu a vrut să lase la Ministerul Sănătăţii. A vrut să fie coordonatorul campaniei de vaccinare. Dânsul, împreună cu Valeriu Gheorghiţă şi cu secretarul de stat de la Ministerul Sănătăţii, Baciu, au coordonat această campanie care este un eşec, şi trebuie să spune asta. Singurul responsabil pentru acest eşec este Florin Cîţu. În numele grupului parlamentar USR PLUS îi solicit lui Florin Cîţu să vină în faţa Parlamentului pentru că românii trebuie să ştie, aşa cum îi place dânsului să spună. Să vină în faţa Parlamentului cu un raport despre campania de vaccinare. De ce suntem pe penultimul loc în Europa?”, a declarat Ionuţ Moşteanu, marţi la Parlament.

Acesta a precizat că USR PLUS a susţinut mereu campania de vaccinare.

„USR PLUS de la început a susţinut această campanie. Ne-am vaccinat. Am spus public că trebuie să ne vaccinăm. Am făcut o campanie de vaccinare separat, din iniţiativa partidului, membrii au fost în stradă şi au dat materiale îndemnând oamenii să se vaccineze. Am stabilit condiţii clare de participare la evenimentele USR PLUS, am avut Comitet Politic în care am primit numai colegi vaccinaţi. Avem congres în care am anunţat de două luni de zile că primim numai colegii vaccinaţi. Pe de altă parte, Florin Cîţu a luat numai decizii contradictorii şi, pe bună dreptate, lumea nu a mai înţeles nimic – când e cazul să ne relaxăm, când e cazul să nu ne relaxăm”, a mai adăugat Moşteanu.

Citeşte şi Florin Cîțu îl critică pe Nicușor Dan în criza COVID: Vreau un plan pentru Capitală! E nevoie să vă implicaţi!


loading...
Partenerii noștri