Alexandru Rafila atrage atenția: Vaccinarea profesorilor va întârzia, iar asta ar putea afecta revenirea elevilor la școală

Alexandru Raflia trage un semnal de alarmă și spune că limitarea înscrierilor la vaccinare și cantitățile de ser disponibile în prezent în țară vor întârzia vaccinarea profesorilor.

18 ian. 2021, 20:17
Alexandru Rafila atrage atenția: Vaccinarea profesorilor va întârzia, iar asta ar putea afecta revenirea elevilor la școală
Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Alexandru Rafila atrage atenția și spune că acest lucru poate afecta revenirea elevilor la școală, așa cum au lăsat să se înțeleagă reprezentanții Ministerului Sănătății.

Alexandru Rafila atrage atenția. Ce spune reprezentantul României la OMS

”Pe de o parte discutăm de sute de mii de cadre didactice, o parte dintre ele nu au suficiente informații în momentul de față încât să se decidă asupra vaccinării, iar pe de altă parte limitarea înscrierilor și cantitățile de vaccin disponibile sunt factori care vor întârzia, cu siguranță, vaccinarea lor”, spune el.

Social-democratul subliniază că PSD a salutat decizia anunțată de președintele Klaus Iohannis privind redeschiderea școlilor la 8 februarie, însă a menționat pozițiile reprezentanților Ministerului Sănătății, care au indus ideea că vaccinarea cadrelor didactice va fi cea care va condiționa deschiderea școlilor.

El reiterează că includerea în etapa a doua a unui număr extrem de mare de persoane nu face altceva decât să împiedice accesul la vaccinare a persoanelor cel mai mult expuse, care au însă un acces extrem de limitat la înscriere.

”Practic s-au terminat inscrierile pentru urmatoarele 3 saptamani. In Bucuresti s-a terminat probabil extrem de repede, in cateva zeci de minute s-au ocupat toate locurile disponibile pentru vaccinare. Accesul persoanelor varstnice prin intermediul medicilor de familie a fost extrem de limitat”, a spus Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila concluzionează că acea campanie de informare, care trebuie să crească aderența la vaccinare, e în continuare extrem de timidă și ”nu ajunge la foarte multe categorii de populație”.

În ultimele 24 de ore, peste 30.000 de români s-au imunizat împotriva Covid 19. Numărul total se apropie de 235.239. Comitetul naţional pentru coordonarea vaccinării anti-COVID informează că, în ultimele 24 de ore, au fost imunizate 30.237 de persoane cu vaccinul Pfizer/BioNTec. Dintre acestea, 29.162 au primit prima doză, iar 1.075 au primit a doua doză a serului anti-COVID.

Citește și: Alexandru Rafila critică gafele privind campania de vaccinare. „Nu s-a făcut niciun fel de prioritizare. Sunt câteva lucruri foarte îngrijorătoare”