Alexandru Rafila: „Avem o creştere rapidă, transportul în comun este principala cauză”

Alexandru Rafila a declarat că numărul de infecţii a crescut de 10 ori în ultimele 4 luni. Reprezentantul României la OMS a spus, vineri, la Europa FM, că faţă de alte ţări din Uniunea Europeană, în România, din această vară, creşterea a fost permanentă.

RomaniaTV.net
09 oct. 2020, 17:31
Alexandru Rafila: „Avem o creştere rapidă,  transportul în comun este principala cauză”

”Am plecat de undeva de la 12 cazuri la o sută de mii de locuitori în iunie și am ajuns acum la peste 100-130 de cazuri la o sută de mii de locuitori, deci o creștere de zece ori în 3-4 luni.

Faţă de alte ţări din Uniunea Europeană, în România, din această vară, creşterea a fost permanentă. 

Mesaje RO-Alert trimise populaţiei. Nivelul de răspândire a coronavirusului este unul extrem de ridicat în Bucureşti şi în şapte judeţe 

A fost o creștere permanentă, cu intervale de staționare tot mai scurte. În momentul de față, avem o creștere rapidă care va continua în perioada următoare, cel puțin două săptămâni, pentru că nu au fost luate măsuri care să schimbe acest trend”, a declarat Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila crede că una dintre principalele cauze de răspândire a virusului este transportul în comun, mai ales în Capitală. 

În privinţa transportului între oraşe, Alexandru Rafila recomandă călătoria cu trenul faţă de microbuz.

Numărul total al cazurilor de COVID-19 a ajuns la 148.886 vineri,, după ce Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că 3.186 de persoane au fost diagnosticate în ultimele 24 de ore. De asemenea, 52 de persoane au decedat, iar la ATI sunt internaţi 613 pacienţi. Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, este peste pragul de 1,5 în Bucureşti – 2,28, Alba – 1,98, Vâlcea -1,98, Iaşi – 1,80, Bacău – 1,72, Teleorman – 1,62, Neamţ – 1,62, Vaslui – 1,59.