Alexandru Rafila, AVERTISMENT după recordul de cazuri COVID: S-ar putea dubla

Medicul Alexandru Rafila, reprezentatul României la OMS, a declarat la Antena3 faptul că numărul de cazuri COVID s-ar putea dubla în mai puțin de o lună dacă nu se vor lua măsuri corecte. Astăzi s-a înregistrat un nou record de cazuri, 6.481 de persoane infectate în ultimele 24 de ore.

RomaniaTV.net
30 oct. 2020, 13:59
Alexandru Rafila, AVERTISMENT după recordul de cazuri COVID: S-ar putea dubla

”Dacă se dublează numărul de cazuri capacitatea și calitatea intervenției scad foarte mult. În maxim o lună poate veni dublarea, poate în și mai puțin timp”, a declarat Alexandru Rafila.

Citește și: BILANŢ coronavirus 30 octombrie. NOI RECORDURI. Peste 6.500 de cazuri noi COVID. 103 decese şi 917 pacienţi la ATI

Medicul susține că dacă nu vor mai exista locuri în spitale, atunci ”mortalitatea se va dubla și se va tripla”.

”Uitați-vă în Cehia, a evoluat de la mortalitate de 3-4 la 12. De ce? Pentru că oamenii nemaiavând acces la asistență medicală nu pot fi îngrijiți. Dacă nu oprim creșterea, asistența medicală va fi limitată, nu ai personal să deservească unitațile medicale” , a explicat Alexandru Rafila.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrare  6.481 de cazuri noi de persoane infectate cu coronavirus. De asemenea, în prezent se află în spitale 11.236 de pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19, dintre care 917 sunt la Terapie Intensivă, cel mai mare număr de până acum. Alte 103 persoane infectate cu SARS-COV2 au murit.