Alexandru Rafila caută soluţii pentru a asigura servicii medicale tuturor, nu doar celor infectaţi cu COVID-19: „Nu putem să considerăm că unii sunt mai importanţi decât alţii”

Alexandru Rafila a declarat că se caută soluţii pentru a asigura servicii medicale tuturor pacienţilor, nu doar celor infectaţi cu coronavirus.

09 dec. 2021, 11:21
Alexandru Rafila caută soluţii pentru a asigura servicii medicale tuturor, nu doar celor infectaţi cu COVID-19: „Nu putem să considerăm că unii sunt mai importanţi decât alţii”

Alexandru Rafila caută soluţii pentru a asigura servicii medicale tuturor, nu doar celor infectaţi cu COVID-19. Noul ministru al Sănătăţii a precizat că se lucrează pentru ca pacienţii COVID să poată fi diagnosticaţi, evaluaţi, trataţi şi monitorizaţi în regim ambulatoriu, astfel încât să scadă puţin presiunea pe spitale.

Alexandru Rafila caută soluţii pentru a asigura servicii medicale tuturor, nu doar celor infectaţi cu COVID-19

Citeşte şi Nicuşor Dan a anunțat că s-a vaccinat împotriva COVID-19: „Am făcut prima doză”

Noul ministru al Sănătăţii spune că trebuie dezvoltată capacitatea serviciilor medicale ambulatorii.

“Trebuie să ne asigurăm de funcţionalitatea serviciilor medicale în această perioadă şi aici lucrăm pentru dezvoltarea capacităţii serviciilor medicale ambulatorii, de la diagnostic, evaluare, tratament şi monitorizarea pacienţilor COVID în regim ambulatoriu ca să putem să scădem puţin presiunea pe spitale şi pacienţii cu alte patologii să aibă acces la spitale şi să fim extrem de precauţi când limităm accesul pacienţilor în spitale datorită situaţiei epidemiologice pentru că aici nu putem să considerăm că unii sunt mai importanţi decât alţii, toţi trebuie să beneficieze de servicii medicale, fie că sunt infectaţi, fie că au alte patologii, asta e un lucru la care lucrăm acum în mod direct, să găsim o soluţie pentru medicaţia administrabilă în ambulatoriu pentru infecţia cu noul coronavirus”, a declarat ministrul Sănătăţii la Videoconferinţa Profit Health.forum ”Sistemul sanitar, între pandemie şi criza economică. Unde este pacientul?”.

Noul ministru a precizat că trebuie găsite soluţii pentru finanţarea corespunzătoare a programelor de sănătate pentru pacienţii cu boli cronice.

“Ne preocupă să găsim soluţii pentru finanţarea corespunzătoare a programelor de sănătate care se adresează pacienţilor cu boli cronice. De asemenea, una dintre priorităţile mele cel puţin este să găsim împreună cu organizaţiile profesionale ale medicilor în general, ale medicilor de familie în special, acel cadru care să stimuleze acordarea de servicii medicale preventive, medicina omului sănătos, dar şi pachetul de alte tipuri de investigaţii, screening, samd, care pot să prevină agravarea unor boli cronice sau să depisteze alte boli care au nevoie de alte tipuri de intervenţii”, a mai explicat Rafila.

Citeşte şi Marea relaxare de Sărbători: Masca nu mai este obligatorie pe stradă, magazinele şi restaurantele au program prelungit, persoanele testate au acces la mall şi pot fi organizate petreceri de Revelion în stradă