Alexandru Rafila: „Cred că 400.000 de români au trecut deja prin boală”

Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie (SRM), crede că 400.000 de români au trecut deja prin boala COVID-19, dar spune că procentul este mic, de doar 2%, comparativ cu Franța, unde acesta ajunge la 6%.

RomaniaTV.net
01 mai 2020, 07:37
Alexandru Rafila: „Cred că 400.000 de români au trecut deja prin boală”

Medicul a declarat, joi, că mulți bolnavi de COVID-19 sunt asimptomatici, la fel ca în cazul gripei, dar că autoritățile nu ascund numărul real de îmbălnăviri.

„Toată lumea întreabă dacă ascundem acest număr, nu ascundem ninic, foarte multă lume este asimptomatică. La fel este și la gripă. Franța a făcut prima un studiu de seroprevalență și procentul a fost mic, de doar 6%. Eu cred că în România suntem la 2%. Asta înseamnă 400.000 de cazuri care au trecut prin boală”, a spus Alexandru Rafila, potrivit Antena 3. 

Citeşte şi: Mărturia cutremurătoare a unei paciente cu COVID-19: „Am aflat că voi fi mamă, o doctoriţă mi-a zis să renunţ la sarcină”

Întrebat dacă a trecut vârful epidemiei, profesorul Rafila a spus nu trebuie exclusă o reapariție a virusului în anumite focare.

„Suntem pe platou. Nu trebuie să excludem o reapariție în anumite focare”, a spus Alexandru Rafila.

De la începutul epidemiei de COVID-19 au fost raportate 12.240 de persoane infectate, iar 717 au murit din cauza noului coronavirus, potrivit ultimelor date transmise joi, de Grupul de Comunicare Strategică (GCS).