Alexandru Rafila, critici dure la adresa premierului: „Domnul Cîţu bate câmpii. A trecut de la postura de prim-ministru la cea de prim nuntaș al României”

Alexandru Rafila l-a criticat dur pe premierul Florin Cîţu pentru modul în care a gestionat situaţia privind pandemia de coronavirus în România.

13 sept. 2021, 08:34
Alexandru Rafila, critici dure la adresa premierului: „Domnul Cîţu bate câmpii. A trecut de la postura de prim-ministru la cea de prim nuntaș al României”
Alexandru Rafila, critici dure la adresa premierului: "Domnul Cîţu bate câmpii. A trecut de la postura de prim-ministru la cea de prim nuntaș al României"

Alexandru Rafila, critici dure la adresa premierului. Deputatul PSD îl acuză pe Florin Cîţu că în loc să pregătească spitalele pentru valul patru, a încurajat organizarea de festivaluri, acestea fiind adevărate „acceleratoare ale pandemiei”.

Alexandru Rafila, critici dure la adresa premierului

Deputatul PSD îl acuză pe premir că nu a luat măsuri pentru ca România să treacă mai uşor prin valul patru.

„Noi am avut o discuție acum șase săptămâni. Am spus că evaluarea celui mai rău scenariu cu 1.500 de cazuri pe zi la jumătatea lui septmebrie e evident nerealistă și am stabilit tot atunci că în ultima săptămână din septembrie vom ajunge la 4-5.000 de cazuri. Se confirmă pas cu pas.

Dl Cîțu bate câmpii ca de obicei. Nu știu dacă e serios sau nu, ori uită foarte repede ce a spus, ceea ce foarte grav, că e premier, ori nu spune adevărul, și atunci e și mai grav. A găsit acum o soluție despre nunți. A trecut de la postura de prim-ministru la cea de prim nuntaș al României și rezolvă lucrurile prin introducerea certificatului verde la nunți”, a spus deputatul PSD la B1 Tv.

Acesta a reamintit că, la începutul lunii august, Florin Cîțu și Emil Boc s-au fotografiat fără mască la festivalul Electric Castle, „apropo de mesaje și exemple…”

Citeşte şi Prima zi de şcoală 2021. Reguli stricte pentru nou an şcolar: mască obligatorie, distanţare fizică, fără părinţi în şcoli

Rafila: Nu avem de unde să dublăm paturile la ATI

Referitor la solicitarea premierului de a fi dublate paturile la ATI COVID, senatorul PNS spune că acestea vor fi luate de la alte secţii ATI, unde sunt trataţi pacienţi non-COVID.

„Nu avem de unde să dublăm paturile, ele vor fi luate de la alte secții de ATI, unde sunt tratați pacienți non-COVID. Nu discutăm de paturi care se inventează, ci se iau dintr-o parte în alta. Numărul de paturi ATI e relativ constant, că nu poți să-l crești având același număr de specialiști. Vor fi alte spitale care se vor închide, care vor transforma secțiile ATI în secții ATI COVID, vom avea iar mortalitate excesivă ca anul trecut din cauza faptului că oamenii cu alte afecțiuni nu vor avea acces la servicii medicale”, a mai precizat deputatul PSD.

Nici Ioana Mihăilă nu a scăpat de criticile fostului reprezentant al ONS în România. Acesta spune că nici fostul ministru nu a pregătit România pentru valul patru al pandemiei.

„De ce să ia măsuri când dânsul ( nr. Florin Cîţu) a spus că a învins pandemia datorită succesului programului de vaccinare? 4 – 5 luni nu doar că n-a făcut nimic, dar a și încurajat diverse manifestări care au fost aceleratoare ale pandemiei”, a mai spus Rafila.

Citeşte şi PNL se prăbuşeşte în sondaje. Pierderi uriaşe după preluarea guvernării