PNL se prăbuşeşte în sondaje. Pierderi uriaşe după preluarea guvernării

PNL a pierdut aproape jumătate din intenţia de vot în aproape 600 zile de când se află la guvernare, arată sondajele CURS.

12 sept. 2021, 22:13
PNL se prăbuşeşte în sondaje. Pierderi uriaşe după preluarea guvernării

PNL se prăbuşeşte în sondaje. Imediat după înlăturarea PSD de la guvernare, Partidul Naţional Liberal era cotat cu 38% în ianuarie 2020.

De cealaltă parte, PSD s-a confruntat cu înfrângerile din din alegerile europarlamentare și prezidențiale, pierderea guvernării, precum şi condamnarea lui Liviu Dragnea la închisoare. Astfel, social-democraţii se aflau în reconstrucție la o cotă de 27%.

Citeşte şi: EXCLUSIV | Victor Ponta îi cere lui Klaus Iohannis să aducă PSD la guvernare. „Soluţia cu refacerea USL e cea mai bună dintre cele rele”

PNL se prăbuşeşte în sondaje. Cum au pierdut liberalii încrederea electoratului

După preluarea puterii, PNL a început să piardă constat încrederea alegătorilor şi pe fondul apariţiei epidemiei de coronavirus în România.

În 10 luni de guvernare, PNL a scăzut în sondaje, în vreme ce PSD a recuperat din terenul pierdut. Astfel, cele două partide au ajuns la aceeași cotă de încredere, aceea de 32% din intenția de vot (octombrie 2020), arată sondajul CURS, citat de Ştiripesurse.

Citeşte şi: Conflictul escaladează înainte de Congresul PNL. Orban: „S-au făcut planuri de control al voturilor. Nu aș vrea să ajungem în luptă corp la corp”

Mai apoi, partidul condus de Marcel Ciolacu a trecut pe primul loc înaintea liberalilor în intenția de vot, poziție pe care și-o păstrează și în acest moment.

Astfel, în septembrie 2021, PSD a ajuns la 35%, în timp ce PNL mai are 20% în sondaje.

Citeşte şi: EXCLUSIV | Planul secret al lui Klaus Iohannis. Susţinerea lui Florin Cîţu la şefia PNL nu este adevărata miză