Alexandru Rafila, anunţ important pentru studenţi: Cursurile ar putea să înceapă mai întâi în universităţi

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, este de părere că studenţii ar trebui să înceapă mai întâi cursurile şi abia apoi ar trebui reluate lecţiile în şcoli şi grădiniţe.

22 apr. 2020, 17:27
Alexandru Rafila, anunţ important pentru studenţi: Cursurile ar putea să înceapă mai întâi în universităţi

„Cred că trebuie început secvențial și cu întoarcerea la școală. Adică să vedem anumite categorii de copii, după aceea să începem încet, încet să ducem tot mai multe categorii înapoi la școală. De exemplu, în universități, acolo unde studenții, să zicem, sunt mai ușor educabili decât copiii foarte mici, ar putea să înceapă activitatea. Anumite zone din procesul de învățământ ar putea desfășura la distanță, dar sigur trebuie și o parte din activitatea efectivă în universitate, în laboratoare pentru că de multe ori partea practică nu poate să fie exclusă”, a spus Alexandru Rafila la digi24. 

Reamintim că Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a declarat miercuri că autorităţile lucrează la un plan de măsuri speciale pentru deschiderea şcolilor din Bucureşti, în contextul pandemiei de coronavirus. Edilul a afirmat că profesorii şi copiii vor fi obligaţi măşti câteva luni.

Ministrul Sănătăţii a anunţat că Guvernul ia în calcul reînceperea cursurilor ce la devreme la sfârșitul lunii mai sau la începutul lunii iunie, cel mai târziu.

Citeşte şi Klaus Iohannis, întâlnire cu ministrul Educaţiei: „Vom începe să elaborăm un plan concret pentru revenirea elevilor la şcoală”