Klaus Iohannis, întâlnire cu ministrul Educaţiei: „Vom începe să elaborăm un plan concret pentru revenirea elevilor la şcoală”

Klaus Iohannis a declarat că se va întâlni cu ministrul Educaţiei, Monica Anisie, pentru a elabora un "plan concret de revenire a elevilor la şcoală. Preşedintele a anunţat că Guvernul lucrează la un plan de relaxare treptată a măsurilor instituite pe fondul pandemiei de coronavirus.

RomaniaTV.net
22 apr. 2020, 11:26
Klaus Iohannis, întâlnire cu ministrul Educaţiei: „Vom începe să elaborăm un plan concret pentru revenirea elevilor la şcoală”

Klaus Iohannis a explicat că după 15 mai va exista un „plan de relaxare în paşi”.

„O activitate extrem de importantă este activitatea şcolară şi chiar în aceasytă după amiază voi avea o întâlnire cu conducerea Ministerului Educaţiei pentru a începe să elaborăm un plan concret pentru revenirea elevilor la şcoală. Cum va arăt acest plan, va fi prezentat public în momentul în care este elaborat cu toate detaliile aferente”, a declarat Klaus Iohannis.

Preşedintele a explicat că se lucrează în paralel „la o analiză şi la un plan care va prevedea cum se va reveni în activitatea economică, în special în zonele care au fost puternic restricţionate, de exemplu, zona comercială.

„Să nu ne imaginăm că totul revine la normal în 15 mai. Unele restricţii vor dispărea, multe altele din păcate vor rămâne în picioare şi pas cu pas, după un calendar care ţine de evoluţia cazurile de COVID-19, vom încerca să intrăm în ceea ce se numeşte într-o nouă normalitate.

Specialiştii, medicii, experţii ne spun că virusul nu va dispărea. Va trebui să găsim o modalitate de trai cu acest virus, cu această epidemie”, a avertizat Klaus Iohannis.

Şeful statului a mai afirmat că pe măsură de interdicţiile impuse de autorităţi vor fi luate înapoi, răspunderea fiecăruia va deveni mai mare.

Klaus Iohannis: „După data de 15 mai, toată lumea va fi obligată să poarte măşti”