Alexandru Rafila: „Decesele înregistrate în ultima săptămână sunt fără precedent de la Al Doilea Război Mondial”

Parlamentarul Alexandru Rafila atrage atenția că numărul deceselor provocate de COVID-19 ar putea crește. Specialistul arată că decesele înregistrate în ultima săptămână sunt fără precedent, de la Al Doilea Război Mondial.

18 oct. 2021, 19:03
Alexandru Rafila: „Decesele înregistrate în ultima săptămână sunt fără precedent de la Al Doilea Război Mondial”

Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, a precizat luni că autoritățile trebuie să găsească rapid soluții pentru scăderea numărului mare de cazuri de coronavirus.

„Preocuparea foarte mare este legată de numărul uriaș de cazuri și de numărul extrem de mare de decese – suntem, pe primul loc în lume în ceea ce privește mortalitatea raportată la populație. Una dintre soluții (n.r. propuse de OMS) este creșterea numărului de persoane vaccinate – asta e o soluție care poate să prevină valurile ulterioare, în primăvară, mai ales.

În aceste zile, poate chiar astăzi, va sosi în țară un expert OMS specializat în astfel de situații de criză de sănătate”, a declarat Alexanru Rafila la Digi24 și s-a arătat încrezător că, împreună cu specialiștii INSP și cu reprezentanții guvernului se va găsi „o soluție să nu mai fie atâtea morți”.

„În ultima săptămână au fost 2.300 de morți, este fără precedent, cred, după Al Doilea Război Mondial. Numărul de decese va trena după câteva săptămâni de la înregistrarea acestui număr mare de cazuri, adică avem o rată de fatalitate de circa 3% în ceea ce privește decesele și asta este extrem de mult la numărul uriaș de cazuri pe care îl avem”, a mai spus Rafila.

Citeşte şi: Mesaj cutremurător transmis de un cunoscut medic: „Dragi români, fain că v-ați ținut tari și nu v-ați vaccinat. Hai parastase!”