Alexandru Rafila, declarația care dă fiori: ”În fiecare săptămână dispare o comună din România din cauza deceselor de COVID!” EXCLUSIV

Alexandru Rafila e îngrijorat din cauza deceselor tot mai multe a românilor care se infectează cu coronavirus. Social-democratul a declarat, în exclusivitate pentru România TV, că în fiecare săptămână o comună dispare din România din cauza acestei probleme.

16 oct. 2021, 20:32
Alexandru Rafila, declarația care dă fiori: ”În fiecare săptămână dispare o comună din România din cauza deceselor de COVID!” EXCLUSIV

Alexandru Rafila, declarația care dă fiori. Totodată, reprezentantul României la OMS vorbește și despre lipsa criteriilor pe care oficialii din Sănătate nu le-au instituit în ceea ce privește internarea pacienților cu COVID.

Alexandru Rafila, declarația care dă fiori: ”În fiecare săptămână dispare o comună din România din cauza deceselor de COVID!” EXCLUSIV

”Eu nu vreau să comentez ce zice Tătaru. Vă spun punctul meu de vedere. E o perioadă când numărul de cazuri se stabilizează, ceea ce nu se va stabiliza e numărul de decese. E un anumit decalaj aici, de câteva săptămâni. Mă afectează foarte tare cele 2.000 de decese care sunt săptămânal. Dacă o să avem 23 de săptămâni cu 15 mii de cazuri, va fi o problemă pentru că sistemul medical va fi afectat, iar pacienții nu au unde să meargă.

Tratamentul ambulatoriu pe pacienții cu forme ușoare sau medii trebuia gestionat puțin altfel. Nu am nicio explicație de ce Cseke Attila nu aprobă medicamentele. Medicii de familia nu pot să prescrie pentru că nu există în farmacii, sunt doar în cele cu circuit închis din spitale.

Trebuie să existe centre care să facă analizele pentru administrarea lor. Cred că a fost o problemă legată de costuri în ceea ce privește ace anticorpi monoclonali. Sunt medicamente destul de costisitoare, dar sunt pacienți care sunt eligibili. Aștept și eu să văd care sunt criteriile, le aștept de foarte mult timp, pentru pacienții cu COVID.

Lucrurile acestea trebuiau pregătite de multă vreme. În fiecare săptămână dispare o comună din România din cauza deceselor COVID.”, a declarat Rafila.

Beatrice Mahler, soluţie pentru a opri valul 4: „Testarea gratuită la intrarea în centrele comerciale”

Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” din Capitală, a propus câteva soluţii pentru a reduce gradul de transmitere al virusului SARS-CoV-2, dar şi pentru a elibera presiunea cu care spitalele din România se confruntă în acest moment.

„Situaţia din spitale este extrem de dificilă. Şi atunci când avem număr mare de infectări important este să depistăm persoanele infectate prin test, ele să intre în carantină şi să întrerupem astfel lanțul acesta rapid de transmitere a infecțiilor cu tulpina Delta.

Este o situaţie care trebuie cumva controlată. Observăm că persoanele care sunt pozitive evită să vină spre spitale sau vin doar atunci când sunt extrem de bolnave şi atunci un diagnostic care să fie cât mai aproape şi la îndemâna cetăţenilor cred că ar fi util”, a spus Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” din Capitală.

Citește și: COVID-19 săptămâna 8-15 octombrie. Numărul pacienţilor aflaţi la ATI este de peste trei ori mai mare, iar al deceselor a crescut de peste opt ori