CNSU a aprobat golirea stocurilor UNIFARM pentru pacienţii Covid

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat Hotărârea numărul 86 privind stabilirea unor măsuri necesar a fi aplicate în contextul pandemiei de COVID-19 în vederea asigurării echipamentelor medicale necesare unităților sanitare.

15 oct. 2021, 14:28
CNSU a aprobat golirea stocurilor UNIFARM pentru pacienţii Covid

Ministerul Sănătăţii a fost abilitat de CNSU să ia măsuri pentru ca DSU să preia de urgenţă în folosinţă gratuită 396 de ventilatoare fixe şi mobile şi 20 de concentratoare din stocurile UNIFARM.

”Se abilitează Ministerul Sănătăţii, în calitatea de autoritate publică prin care statul îşi exercită drepturile şi obligaţiile decurgând din calitatea de acţionar unic al C.N. Unifarm S.A, să dispună măsurile necesare pentru transmiterea în folosinţă gratuită, de urgenţă, a unui număr de 396 ventilatoare fixe şi mobile şi 20 de concentratoare către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă”, a decis vineri Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă preia temporar în folosinţă gratuită, la stocurile de urgenţă medicală, echipamentele medicale prevăzuteşi asigură distribuirea acestora către unităţile sanitare în funcţie de nevoile identificate.

Hotarare CNSU 86 UNIFARM ventilatoare 15 10 2021

Peste 1.900 de localităţi au incidenţa cazurilor de COVID-19 peste 3 la mie. Dintre oraşe şi municipii, cea mai mare incidenţă a cazurilor este în Bragadiru – 19,87, în scădere uşoară, iar în cazul comunelor, Brănişca, din jud. Hunedoara, unde incidenţa este 26,08.

Ce spune Nicuşor Dan despre carantinarea Bucureştiului: „Mă îngrijorează numărul mare de infectări”

Un număr de 260 de oraşe şi municipii au incidenţa cazurilor de COVID-19 peste 3, pe primul loc fiind oraşul Bragadiru, din judeţul Ilfov, cu rata infectărilor 19,87, faţă de 20,33 în urmă cu o zi, iar pe ultimul loc, oraşul Tîrgu Lăpuş, cu incidenţa 3,02.

Bucureştiul este municipiul cu cea mai mare incidenţă, 15,83, urmat de Urziceni, cu 14.36, şi de Timişoara – 13,07. În cazul comunelor, pe primul loc al listei, care are 1.661 de poziţii, se află Brănişca, din jud. Hunedoara, unde incidenţa este 26,08, urmată de Clinceni, din judeţul Ilfov, cu  24, 47.

Raed Arafat: Am discutat cu premierul, accesul la magazinele esenţiale nu va fi condiţionat de certificatul verde