Alexandru Rafila, despre cel mai recent bilanţ al epidemiei de coronavirus în România: „Nu sunt cifre neaşteptate”

După ce Grupul de Comunicare Strategică a anunţat noile date privind evoluţia pandemiei de coronavirus în România, Alexandru Rafila a spus că cifrele „nu sunt neașteptate", pentru că există o „activitate intensă peste tot", o „afluență a persoanelor în zonele publice".

10 iun. 2020, 11:38
Alexandru Rafila, despre cel mai recent bilanţ al epidemiei de coronavirus în România: „Nu sunt cifre neaşteptate”

„Nu sunt cifre neașteptate pentru că există o activitate intensă peste tot, dacă vă uitați la transporturi, la afluența persoanelor în zonele publice. Până la urmă, noi în această perioadă, cu puține excepții, am fluctuat între 150-200 de cazuri pe zi, au fost excepții când la sfârșit de de săpămână s-au lucrat ceva mai puține teste. Asta este situația, trebuie să o luăm ca atare și să încercăm să continuăm să educăm oamenii să respecte acele 3-4 reguli care pot ține lucrurile sub control”, a spus Alexandru Rafila, miercuri, la Digi24.

Reprezentantul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) în România a adăugat că apar focare în cămine de bătrâni sau în companii.

„Lucrurile astea vor continua probabil pe parcursul verii, ele vor continua să influențeze la nivel național numărul de cazuri zilnice, dar atenția va trebui concentrată ca aceste focare să nu se extindă în zonele înconjurătoare”, a mai spus sursa citată.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, până astăzi, 10 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 20.945 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 15.103 au fost declarate vindecate și externate.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 196 noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 150 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 2.212 de persoane. Alte 99.349 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 520.564 de teste.

Citeşte şi Alexandru Rafila, despre anunţurile contradictorii ale OMS: „Lumea fie uită, fie nu vrea să accepte”