Alexandru Rafila, despre conflictul cu Raed Arafat. Ce spune despre preluarea SMURD şi a Ambulanţei de la DSU

Alexandru Rafila a declarat că nu a încercat niciodată să preia la Ministerul Sănătăţii serviciile SMURD şi ale Ambulanţei, astfel că nu a discutat niciodată despre acest lucru cu Raed Arafat.

08 nov. 2022, 22:29
Alexandru Rafila, despre conflictul cu Raed Arafat. Ce spune despre preluarea SMURD şi a Ambulanţei de la DSU
Alexandru Rafila, despre conflictul cu Raed Arafat. Ce spune despre preluarea SMURD şi a Ambulanţei de la DSU

Alexandru Rafila, despre conflictul cu Raed Arafat. Serviciile medicale de urgență, inclusiv SMURD, Ambulanța, Unitățile de Primiri Urgențe ale spitalelor și Compartamentele de Primiri Urgențe, se află sub coordonarea Departamentului pentru Situații de Urgență, condus de Raed Arafat. În ultima perioadă, s-a zvonit că Alexandru Rafila vrea să treacă aceste servicii în subordinea Ministerului Sănătăţii.

„Nu am discutat cu dânsul, m-am întâlnit în nişte situaţii oficiale, este un bun profesionst, organizator, discuţia este clară, din punctul meu de vedere, sistemul de medicină de urgenţă face parte in sistemul medical din România, oricine mi-ar spune că sistemul de medicină de urgenţă face parte din altceva nu reuşeşte să mă convingă”, a spus Alexandru Rafila în emisiunea Talk News de la Profit News TV.

Citeşte şi: Scandalul Arafat-Rafila se reactivează: „Încearcă permanent să distrugă UPU, un sistem funcţional”

Întrebat dacă a făcut vreun pas pentru preluarea Ambulanţei şi a SMURD-ului, ministrul a declarat: „Sunt structuri de pompieri, antrenaţi într-un anumit mod, în descarcerare şi transport. Este vorba despre instituţiile pe care noi le finanţăm integral, ele nu sunt finanţate de la bugetul de stat ci prin instituţii. Noi finanţăm activităţi pe care nu le coordonăm, una e să lucrăm împreună şi alta e să le coordoneze altcineva, eu sunt pentru lucrul împreună, lucrăm pentru dezvoltarea sistemului de medicină de urgenţă”.

Citeşte şi: Ciucă, de partea lui Arafat. „Nu ştiu ce a declarat Rafila, dar eu vă pot spune că SMURD funcţionează foarte bine!”

Alexandru Rafila a mai precizat că de când a decis să facă parte şi el din această comisie coordonată de Raed Arafat, comisia nu s-a mai reunit în şedinţă.