Ciucă, de partea lui Arafat. „Nu ştiu ce a declarat Rafila, dar eu vă pot spune că SMURD funcţionează foarte bine!”

Nicolae Ciucă a declarat că SMURD, serviciul pentru situaţii de urgenţă coordonat de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, "funcţionează foarte bine". Premierul a precizat că nu vede motivul pentru care SMURD ar trebui trecut în subordinea altei instituţii.

01 sept. 2022, 20:09
Ciucă, de partea lui Arafat. „Nu ştiu ce a declarat Rafila, dar eu vă pot spune  că SMURD funcţionează foarte bine!”
Ciucă, de partea lui Arafat. "Nu ştiu ce a declarat Rafila, dar eu vă pot spune că SMURD funcţionează foarte bine!"

Ciucă, de partea lui Arafat. Premierul a fost întrebat ce părere are despre divergenţele din spaţiul public dintre ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, dar a evitat să comenteze situaţia. De asemenea, întrebat dacă în opinia sa serviciul SMURD ar trebui trecut din subordinea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă la Ministerul Sănătăţii, premierul este de părere că ceva care funcţionează nu trebuie transferat în altă parte.

Dana Budeanu a răbufnit, cazul care a enervat-o rău: „Se fură, punct! Urlu ca o tâmpită degeaba de un an”

„Serviciul SMURD este unul care funcţionează şi am văzut cu toţii care este eficienţa intervenţiilor acestor echipaje. Ca atare, atunci când ceva funcţionează, cred că nu se cade să intervenim şi să-l transferăm sau să-l facem în aşa fel încât el să nu mai fie la fel de eficient. Nu ştiu ce a declarat domnul ministru Rafila, pentru că nu am primit această informaţie, dar eu vă pot spune cu certitudine că serviciul SMURD funcţionează foarte bine şi le mulţumesc pentru modul în care acţionează”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

NOUL AN ŞCOLAR. Alexandru Rafila anunţă că „masca va fi recomandată, nu va fi impusă”

„Dacă pacienţii sunt trataţi de pompieri, cred că şi juriştii pot să gestioneze activitatea, organizarea activităţii medicinei de urgenţă, împreună cu noi, pentru că suntem câteva persoane acolo care ştim despre ce e vorba”, a declarat Alexandru Rafila, citat de Digi 24.