Alexandru Rafila, despre ipoteza FBI că virusul COVID-19 a scăpat din laborator: ”Eu nu am în program așa ceva”

După ce șeful FBI, Christopher Wray, a declarat public că cel mai probabil COVID-19 provine dintr-un laborator controlat de guvernul chinez, Alexandru Rafila a anunțat că nu este rolul Ministerului Sănătății să se ocupe cu astfel de lucruri.

03 mart. 2023, 22:55
Alexandru Rafila, despre ipoteza FBI că virusul COVID-19 a scăpat din laborator: ”Eu nu am în program așa ceva”
Alexandru Rafila, despre ipoteza FBI că virusul COVID-19 a scăpat din laborator

Alexandru Rafila, despre ipoteza FBI că virusul COVID-19 a scăpat din laborator. Ministrul Sănătății a subliniat faptul că el nu este abilitat să facă astfel de anchete și că nu are prevăzut în program așa ceva.

Citește și Alexandru Rafila, despre șpaga din spitale: ”Pacienţii să înţeleagă că nu trebuie să ofere niciun fel de beneficii personalului medical”

Alexandru Rafila, despre ipoteza FBI că virusul COVID-19 a scăpat din laborator

Cu toate acestea, ministrul Sănătății din România nu a infirmat, dar nici nu a confirmat informațiile transmise de șeful FBI.

„Să verific ce anume? Să verific dacă virusul din China este în laborator sau din altă parte? Nu pot să fac acest lucru. Asta trebuie să fie o decizie care trebuie luată la nivelul Guvernului și dacă există constatări referitoare la lipsa de intervenție sau o intervenție excesivă în acea perioadă. Eu nu am în program așa ceva, dar sigur că dacă sunt elemente care pot să fie puse în discuție, există instituții ale statului care pot să genereze astfel de proceduri, dar nu este rolul Ministerului Sănătății se ocupe cu așa ceva”, a spus Alexandru Rafila.

Anterior, Directorul FBI, Christopher Wray, a declarat că instituția pe care o conduce crede că cel mai probabil virusul COVID-19 provine dintr-un laborator controlat de guvernul din China.

„FBI a apreciat de ceva timp că originea pandemiei este cel mai probabil un incident de laborator”, a declarat Christopher Wray pentru Fox News.

Christopher Wray a mai spus că autoritățile din China „au făcut tot posibilul pentru a zădărnici și obstrucționa” eforturile de identificare a sursei pandemiei globale.

Însă, autoritățile din China au negat existența unei scurgeri în laboratorul din Wuhan și au calificat această acuzație drept defăimătoare.

Anunțul șefului FBI a venit la numai  o zi după ce ambasadorul SUA în China a cerut ca țara să fie „mai cinstită” cu privire la originile COVID-19.

Citește și Rafila, reacție în cazul stenturilor luate de la morți și reimplantate unor pacienți: Prin tot ce a făcut Ministerul Sănătății în ultimul an a demonstrat că nu tolerează faptele de corupție