Alexandru Rafila, despre obligativitatea certificatul verde: „România nu îţi permite să se lipsească de 40.000 de cadre medicale” VIDEO

Deputatul PSD, Alexandru Rafila, susține că proiectul prin care se impune certificatul verde la locul de muncă este discrimatoriu și va genera mai multe probleme, decât rezolvări.

28 oct. 2021, 11:45
Alexandru Rafila, despre obligativitatea certificatul verde: „România nu îţi permite să se lipsească de 40.000 de cadre medicale” VIDEO

Deputatul PSD, Alexandru Rafila, susține că proiectul prin care se impune certificatul verde la locul de muncă este discriminatoriu și va genera mai multe probleme, decât rezolvări.

Solicitare către Guvern! ”Certificatul verde, obligatoriu pentru toți angajații din România”. Anunțul făcut de Cartel Alfa: Legea trebuie să se aplice tuturor

”Știți care este problema? Este un proiect de lege care a fost respins la Senat, un proiect care generează mai multe probleme decât rezolvă, generează inechități între diferite categorii de persoane. Vă dau exemplul sistemului medical, unde aproximativ 20% nu sunt vaccinați și nu cred că România își permite să se lipsească de 40.000 de oameni care fac parte din sistemul medical.

Trebuie să discutăm cu toate părțile, nu să venim cu o măsură discreționară. Eu nu mă opun certificatului verde, el poate ajuta la sstoparea tranzitului de persoane. Nu cred că acest proiect a fost cea mai fericită alegere pentru că generează tensiuni sociale și nu este momentul pentru așa ceva.

Poliţia descinde la un centru de vaccinare din Sectorul 2. Suspiciuni de eliberare de certificate false, 168 de suspecţi vor fi audiaţi
Eu aș scrie din nou proiectul de lege pentru că decât să corectezi un proiect scris prost, mai bine am face altul.”, susține deputatul PSD Alexandru Rafila.

Senatul a respins, în plenul de miercuri, propunerea legislativă care introduce obligativitatea solicitării certificatului de vaccinare la locul de muncă, atât la stat cât şi la privat. Proiectul a fost respins cu 67 de voturi „pentru” şi 60 „împotrivă”. Fiind vorba de o lege organică, erau necesare 69 de voturi. La şedinţă, PNL, UDMR şi USR au votat în favoarea propunerii legislative, în timp ce PSD şi AUR au votat împotrivă.

Proiectul de lege merge la Camera Deputaţilor, for decizional. Preşedintele PNL, premierul interimar Florin Cîţu, a afirmat că este un proiect important care va trebui adoptat la Camera Deputaţilor.