Alexandru Rafila despre valul doi: „A început să se manifeste la jumătatea lunii iunie”

Alexandru Rafila, şeful Laboratorului Institutului Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş” din Bucureşti a declarat că valul doi işi face deja apariţia în România.

RomaniaTV.net
29 iun. 2020, 08:52
Alexandru Rafila despre valul doi: „A început să se manifeste la jumătatea lunii iunie”

Într-un live publicat pe pagina de Facebook HotNews.ro, Alexandru Rafila suţine că valul doi a început deja să se manifeste de la jumătatea lunii iunie, însă nu vrea să o numească deja astfel. 

„Este o creştere pe care o înregistrăm de mai bine de o două săptămâni. A început să se manifeste la jumătatea lunii iunie. N-aş cataloga-o ca al doilea val. Mai degrabă, chestiunea asta cu valurile pe mine nu mă pasionează. Este practic o situaţie care era aşteptată, dar nu cred că era aşteptată în sensul dublării de cazuri. Suntem dincolo de dublul numărului de cazuri înregistrat în perioada anterioară”, a declarat Alexandru Rafila. 

Citeşte şi: Şedinţă la Ministerul de Interne despre noile măsuri de relaxare. Ce vor decide autorităţile în plină pandemie de coronavirus

Întrebat care este cauza creşterii cazurilor, acesta a răspuns că ceea ce se întâmplă acum în spaţiile publice a declanşat creşterea. 

„Aţi fost pe stradă să vedeţi care e cauza? Merg şi eu pe stradă şi mă uit ce se întâmplă în spaţiile publice. Nu stim suficiente lucuri despre durabilitate”, a adăugat Alexandru Rafila.