EXCLUSIV. Alexandru Rafila, despre varianta de a deveni premierul României: „Nu e un scop în viață, e vorba de o situație dificilă”

Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, spune că este pregătit să își asume responsabilitatea guvernării dacă se va ajunge în situația ca PSD să vină cu o propunere de premier.

14 apr. 2021, 22:28
EXCLUSIV. Alexandru Rafila, despre varianta de a deveni premierul României: „Nu e un scop în viață, e vorba de o situație dificilă”

Alexandru Rafila, despre varianta de a deveni premierul României: „Nu e un scop în viață, e vorba de o situație dificilă”

„Susținerea partidului e un element important, îți dă încredere și motivație. Eu nu îmi doresc să fiu premier, nu e un scop în viață. E vorba de o situație dificilă. Dacă PSD poate veni cu o echipă de oameni, se poate discuta. Nu se pune problema ca PSD să intre în vreo combinație politică, în vreo coaliție. Noi îi lăsăm pe cei care consideră că reprezintă o alternativă la guvernare. Să își asume responsabilitatea. Principalul lucru care s-a întâmplat în domeniul sănătății a fost lipsa asumării”, a declarat Rafila la RomâniaTv.

„Ne găsim într-o situație dificilă, dar până acum există un premier. Dacă acest premier va fi înlăturat de furia USR – PLUS, atunci sigur că intrăm într-o altă logică și vom vedea atunci ce se va putea face”, a adăugat senatorul.

Rafila a criticat și decizia lui Dan Barna de a refuza interimatul. „Aici e vorba de o lipsă de asumare de responsabilitate din partea lui Barna. În loc să înțeleagă situația dificilă în care ne aflăm și că trebuie cineva să își asume acest interimat, văd că pun presiune pe primul ministru. Populația României are de suferit!”, a mai spus Alexandru Rafila.

Dan Barna, despre preluarea interimatului la Ministerul Sănătăţii

Dan Barna

a refuzat interimatul și a anunţat că premierul Florin Cîţu nu mai are susţinerea USR-PLUS, după ce l-a demis din funcţia de ministru al Sănătăţii pe Vlad Voiculescu.

„România este intr-un razboi cu pandemia covid. Demiterea ministrul Sănătăţii este o decizie unilaterală şi imatură politic, care ridică foarte multe semne de întrebare asupra capacităţii premierului Florin Cîţu de a conduce o coaliţie funcţională în această perioadă foarte complexă şi delicată pentru România”, a spus Barna.

„Preluarea de către mine a interimatului la Ministerul Sănătății e o decizie luată fără consultare, unilaterală și confirmă imaturitate politică. S-a discutat de evaluarea și dreptul premierului de a evalua miniștri. Demisia din această dimineață nu s-a bazat pe nicio evaluare. Înțeleg că premierul și-a asumat unilateral această decizie. O coaliție nu poate exista decât în condiții de respect. Nu există o astfel de evaluare. Cerem o întâlnire de urgență a coaliției pentru a avea o ședință pentru a discuta retragerea încrerederii premierului Cîțu și continuarea guvernării”, a mai declarat liderul USR-PLUS.