Alexandru Rafila: „După 15 mai putem relaxa măsurile. În zone ca la Ţăndărei nu vom face asta”

Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, a făcut mai multe precizări, la Digi24 despre momentul de la care se vor putea relaxa măsurile de restricție.

RomaniaTV.net
05 apr. 2020, 11:25
Alexandru Rafila: „După 15 mai putem relaxa măsurile. În zone ca la Ţăndărei nu vom face asta”

El a subliniat că dacă sunt zone unde oamenii nu respectă regulile și vor fi focare de infectare, acolo nu se vor lua astfel de măsuri în jurul date de 15 mai, avansată anterior.

Citeşte şi: DOCUMENT: Ordonanţa Militară numărul 7. Care sunt măsurile dispuse

După 15 mai putem relaxa, dar doar în funcție de contextul local. Nu putem lua aceeași măsură pentru întreaga țară.

Dacă sunt zone, cum e Țăndărei, unde există încă iresponsabilitate din partea cetățenilor care se opun măsurilor, acolo nu se vor putea lua niciun fel de măsuri de relaxare.

Am dat o dată care ar putea fi un moment până la care să avem o scădere a numărului de cazuri mai multe zile, o săptămână, zece zile.

Dar măsurile la nivelul fiecărui oraș, județ, nu pot fi relaxate dacă acolo evoluează un focar care trebuie ținut sub control.

Aceste măsuri trebuie luate în funcție de situația din fiecare zonă a acestei țări„, a declarat Alexandru Rafila.

Gabriela Firea a anunţat consultaţii gratuite on-line la 18 spitale din Capitală

Gabriela Firea a a anunţat că proiectul consultaţiilor medicale gratuite online a fost extins la 18 spitale din Capitală, după ce programul pilot lansat la Colentina a fost accesat de 749 de pacienţi în decurs de două săptămâni.

Primarul general Gabriela Firea anunţă, într-o postare pe Facebook, că platforma de consultaţii medicale poate fi accesată la adresa pacient.assmb.ro, fiind vorba despre un serviciu online gratuit de evaluare medicală.

Răspund întrebărilor adresate aproape 500 de medici din peste 30 de specializări, angajaţi în spitalele administrate de PMB. Cele mai căutate specializări sunt Pneumologia – 184 de consultaţii, Medicina internă – 149, Psihiatria – 99, Gastroenterologia – 43 şi Dermatologia – 39.

Platforma este foarte uşor de utilizat: pacienţii accesează site-ul pacient.assmb.ro, introduc o scurtă descriere a problemelor de sănătate pe care le au şi ataşează, dacă este cazul, documentele medicale relevante (rezultate analize, recomandări de la specialişti, istoric medical, bilete de ieşire din spital).

Se selectează spitalul, specialitatea şi medicul, apoi se introduc datele personale, precum şi cele de contact. Răspunsul va fi primit direct din partea medicului în 12-24 ore în funcţie de disponibilitatea specialistului şi de numărul de cazuri pe care acesta le are în analiză„, a precizat edilul general.

Citeşte şi: DOCUMENT: Ordonanţa Militară numărul 7. Care sunt măsurile dispuse