Alexandru Rafila, după rezultatele exit-poll: „PSD a câștigat aceste alegeri”

"Vrem ca această țară să aibă un Guvern stabil", a declarat Alexandru Rafila duminică seară.

06 dec. 2020, 21:26
Alexandru Rafila, după rezultatele exit-poll: „PSD a câștigat aceste alegeri”

Alexandru Rafila este optimist după ultimul exit-poll prezentat de CURS-AVANGARDE. „PSD a câștigat aceste alegeri. Rezultatul din sondaje, cu siguranță, va fi confirmat la numărătoarea voturilor. (….) Am reușit să convingem cetățenii din România că PSD are soluții, PSD dorește să facă o altă politică în România, politica responsabilității, a profesionalismului și care nu are loc de festivism și demagogie. Vrem ca după încheierea numărătorii voturilor este ca această țară să aibă un Guvern stabil, care să poată să ofere soluții în situații de criză majoră în sistemul sanitar, iar aceste soluții pentru domeniul sanitar să ofere premise pentru redresarea economică și pentru funcționarea societății Românești”, a spus Alexandru Rafila după aflarea rezultatelor exit-poll.

Rezultat alegeri. Marcel Ciolacu: „PSD are un mic avantaj în exit-poll-uri, le mulţumesc românilor că au sancţionat această batjocură a PNL”
PSD se situează pe primul loc cu 30,5% la votul pentru Camera Deputaţilor în alegerile parlamentare de duminică urmat de PNL cu 29%, iar la Senat PSD are,30,6% iar PNL29,1%, potrivit Exit-poll-ului CURS-AVANGARDE prezentat duminică seară de Antena 3, pe baza datelor centralizate pâmă la ora 19:00, rezultatele finale urmând să fie prezentate la ora 23:00.

Conform datelor parţiale, la Camera Deputaţilor rezultatele indică următoarele scoruri – PSD – 30,5%, PNL – 29%, USR – 15,9%, UDMR – 5,7%, AUR – 5,2%, Pro România şi PMP – 5%.

La Senat – PSD – 30,6%, PNL – 29,1%, USR – 16,4%, USMR – 5,7%, AUR – 5,3%, Pro Româna şi PMP – 5%.
Pragul pentru intrarea în Parlament, astfel că Alianţa pentru Unirea Românilor are toate şansele să intre în Parlament, în timp ce  Pro Româna şi PMP sunt la limită.