Alexandru Rafila: „Elevii ar trebui să se întoarcă la şcoală. E foarte important pentru comportamentul lor psiho-social”

Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, a declarat că întoarcerea elevilor la şcoală e deosebit de importantă pentru comportamentul lor psiho-social.

RomaniaTV.net
01 sept. 2020, 13:07
Alexandru Rafila: „Elevii ar trebui să se întoarcă la şcoală. E foarte important pentru comportamentul lor psiho-social”

Pandemia de coronavirus nu se va sfârşi prea curând, iar cea mai bună variantă este respectarea regulilor de protecţie, nu blocarea activităţilor, a mai spus Rafila. Reprezentatul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii le recomandă părinţilor să-şi trimită copiii la şcoală.

„Copiii își doresc să înceapă școala. Dacă prelungim foarte mult învățarea virtuală, impactul asupra comportării lor psiho-sociale va fi important. Eu fac apel la părinți să se informeze. Școlile să încurajeze părinții să își trimită copiii la școală”, a declarat Alexandru Rafila marți, la Digi24.

Rafila a explicat că e normal să crească numărul de infectări odată că reluarea anumitor activităţi, dar că dacă se respectă regulile, aceste creşteri vor fi mici.

„Fiecare tip de activitate care se reia aduce și un număr de cazuri noi. Indiferent cum va fi situația epidemiologică în septembrie-octombrie, îmbolnăvirile vor continua muți ani de acum încolo. Trebuie să învățăm să respectăm regulile, să organizăm activitatea didactică și paradidactică (igienizarea școlilor, organizarea circuitelor). Infectările se pot preveni dacă avem un sistem funcțional. Măsurile trebuie verificate, orice punct slab identificat. Copiii și elevii trebuie să poate merge în siguranță la școală”, a mai afirmat Rafila.

Medicul a comentat şi situaţia în care a ajuns România, având în vedere numărul-record de decese şi de pacienţi internaţi la ATI înregistrat în ultimele 24 de ore. Rafila a declarat că situaţia e îngrijorătoare, dar că decesele şi numărul pacienţilor de la Terapie Intensivă vor scădea pe măsură ce numărul infectărilor va intra pe un trend descendent.

Citiţi şi Nelu Tătaru, anunţ despre deschiderea şcolilor din Bucureşti. GHIDURI pentru fiecare scenariu

GCS: Număr-record de decese şi de pacienţi internaţi la ATI

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate noi 1.053 de cazuri de coronavirus. De asemenea, Grupul de Comunicare Strategică a anunţat un număr-record de decese (60) şi un număr-record de pacienţi aflaţi la Terapie Intensivă (522).

Până în momentul de faţă, pe teritoriul României, au fost confirmate 88.593 de cazuri pozitive de coronavirus. 38.454 de pacienţi au fost vindecaţi şi 3.681 de oameni au decedat.

Citiţi şi BILANŢ CORONAVIRUS 1 septembrie 2020. Prima lună de toamnă începe cu record de decese şi record de pacienţi la ATI