Alexandru Rafila explică ce se întâmplă dacă România ajunge la 4.000 de cazuri zilnice

Medicul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a explicat ce se va întâmpla cu România dacă va ajunge la 4.000 de cazuri zilnice de COVID.

RomaniaTV.net
10 oct. 2020, 15:08
Alexandru Rafila explică ce se întâmplă dacă România ajunge la 4.000 de cazuri zilnice

„4000 de cazuri zilnice înseamnă 200 de pacienți care merg la terapie intensivă. Ei nu merg imediat, sunt astăzi diganosticati și vor merge peste o săptămână, trebuie să vedem câte decese sunt și o să aflăm creșterea la ATI, e un calcul matematic foarte simplu și arată că aceste 400 de paturi disponibile se pot ocupa în câteva zile. Ar trebui să existe o gândire de preluare a pacienților, trebuie urgent luată o decizie”, a declarat Rafila la Digi 24.

Medicul a mai spus că, în acest moment, România, la fel ca toate ţările din UE, a trecut în al doilea val al pandemiei de COVID-19. 

„Suntem în valul doi, e evident pentru toată lumea. Important e un trend, nu o descriere poetică a situaţiei. Suntem în valul doi şi toate ţările din Uniunea Europeană sunt în valul doi. Avem o problemă foarte serioasă, pentru că se înmulţesc cazurile”, a mai declarat Alexandru Rafila, conform sursei citate.

Dr. Alexandru Rafila: „Suntem în valul doi al pandemiei. Avem o problemă foarte serioasă. Se înmulţesc cazurile”