Alexandru Rafila explică de ce România are a doua cea mai mare mortalitate la cazurile de Covid din Europa

Alexandru Rafila, a explicat de ce România a fost nominalizată, alături de alte şase state europene, drept ţară cu risc ridicat de decese ale celor infectați cu coronavirus, comparativ cu alte țări de pe continent.

RomaniaTV.net
24 sept. 2020, 19:09
Alexandru Rafila explică de ce România are a doua cea mai mare mortalitate la cazurile de Covid din Europa

„S-au remarcat că aceste cazuri noi se înregistrează într-o proporţie îngrijorătoare la persoane vârstnice, la persoane cu diverse afecţiuni şi datorită acestui lucru mortalitatea este deja mare. În celelalte ţari, majoritatea cazurilor apar la persoanele tinere, care suportă foarte uşor boala”, a explicat Alexandru Rafila la Antena 3. 

Reamintim că România fost nominalizată, joi, alături Bulgaria, Cehia, Croaţia, Malta, Ungaria și Spania, drept țară cu risc ridicat de mortalitate a infecțiilor cu coronavirus și unde evoluția epidemiei de COVID-19 provoacă „o mare îngrijorare”. 

Centrul European pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor evocă necesitatea reintroducerii restricțiilor pentru a limita transmiterea virusului.

„Impunerea unor restricții stricte, care s-a dovedit o măsură efectivă în controlul răspândirii pandemiei în UE în primăvara anului 2020, pare să fie singura strategie care poate asigura un impact moderat al bolii asupra indivizilor și sistemelor de sănătate”, se arată în documentul Centrului european.

Citeşte şi Alexandru Rafila: „În maximum două săptămâni se va vedea impactul pe care l-a avut deschiderea şcolilor”