Alexandru Rafila îl laudă pe Sorin Cîmpeanu: A fost un adevărat apărător al drepturilor copiilor la educație

Alexandru Rafila l-a lăudat în cadrul unei conferinţe online pe Sorin Cîmpeanu pentru că a ţinut şcolile deschise. Senatorul PSD spune despre ministrul Educaţiei că a fost un adevărat apărător al drepturilor copiilor la educaţie.

18 mart. 2021, 15:07
Alexandru Rafila îl laudă pe Sorin Cîmpeanu: A fost un adevărat apărător al drepturilor copiilor la educație
Alexandru Rafila îl laudă pe Sorin Cîmpeanu: A fost un adevărat apărător al drepturilor copiilor la educație

Alexandru Rafila îl laudă pe Sorin Cîmpeanu. Senatorul PSD spune că prin decizia de a păstra şcolile deschise, Ministerul Educaţiei a arătat că este un adevărat apărător al drepturilor copiilor la educaţie.

Alexandru Rafila: Îmi pare bine că Ministerul Educației a fost un adevărat apărător al drepturilor copiilor la educație în acest mandat

Citeşte şi Sorin Cîmpeanu, anunţ de ultimă oră despre orele remediale. Câţi elevi s-au înscris pentru recuperarea materiei

Senatorul PSD a spus că redeschiderea şcolilor nu a contribuit la creşterea numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

„Nu sunt elemente care să genereze suspiciune, care să arate că redeschiderea sau funcționarea școlilor a dus la o creștere a numărului de cazuri. Totdeauna trebuie să ne uităm pe cifre să vedem care e incidența în populația generală, care este incidența în rândul elevilor și cadrelor didactice, evident în rândul elevilor cifrele sunt mai mici decât în populația generală deci e clar că impactul a fost negativ.

Mai mult, dezvoltarea unor reguli de bună practică igienică și de protecție individuală în rândul copiilor cred că ajută la controlul pandemiei nu i se opune, iar vaccinarea cadrelor didactice va duce și la înlăturarea temerilor privind eventualele riscuri privind interacțiunea profesorilor cu copiii.

Deci e clar că din punct de vedere al pandemiei, și lucrul ăsta de fapt a fost demonstrat în foarte multe țări, școala bine organizată, cu reguli foarte clare, cu personal instruit, cu copii care sunt îndrumați să respecte aceste principii de protecție individuală, nu reprezintă în niciun fel un risc și cred că lucrul ăsta trebuie luat foarte în serios în serios în considerare atunci când să iau decizii.

Îmi pare bine că Ministerul Educației a fost un adevărat apărător al drepturilor copiilor la educație în acest mandat, față de mandatul anterior, când Ministerul Educației, din păcate, se ocupa doar cu proiecția privind modul în care se închid mai repede școlile, să le ținem închise. Sigur că e cel mai ușor să închizi ceva, dar cred că interesul copilului e mai presus de celelalte interese, de exemplu al administrației”, a spus reprezentantul României la OMS în cadrul conferinţei online organizată ce Salvaţi Copiii, potrivit edupedu.ro. 

Citeşte şi Sorin Cîmpeanu: Peste 135.000 de angajaţi din învățământ s-au vaccinat împotriva COVID