Sorin Cîmpeanu: Peste 135.000 de angajaţi din învățământ s-au vaccinat împotriva COVID

Aproape jumătate din cadrele didactice din România s-au vaccinat împotriva COVID-19 cu cel puţin o doză, a anunţat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

18 mart. 2021, 14:34
Sorin Cîmpeanu: Peste 135.000 de angajaţi din învățământ s-au vaccinat împotriva COVID

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat joi că, până la 16 martie, peste 135.000 de angajați din sistemul de învățământ s-au vaccinat împotriva COVID-19 cu cel puțin o doză. În ceea ce privește strict cadrele didactice, aproape 50% dintre profesori sunt vaccinați anti-COVID-19 cu cel puțin o doză.

„La nivelul zilei de marți (16 martie – n.r.), aveam 135.000 de angajați din sistemul de învățământ vaccinați. Adică peste 38%. Dacă ne raportăm la cadre didactice, procentul se apropie de 50%. Este o ocazie sa apreciez responsabilitatea cadrelor didactice”, a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, citat de Hotnews.ro, în cadrul unei conferințe organizate online de Salvați Copiii.

Cei mai mulţi dintre angajaţii din învăţământ înscrişi la vaccinare sunt profesori.

Citeşte şi: Sorin Cîmpeanu, despre profesorii din Arad care au refuzat vaccinarea cu AstraZeneca. „În toate celelalte 40 de judeţe plus Bucureşti nu a existat această problemă”

Angajaţii din Educaţie au reprezentat o categorie prioritară pentru vaccinarea anti-COVID- 19 la începutul lunii martie.

„Campania de vaccinare în centrele dedicate persoanelor din învăţământ s-a făcut pe două categorii de vârstă, sub 55 de ani şi peste 55 de ani. Cei sub 55 de ani au fost vaccinaţi, în marea lor majoritate, cu AstraZeneca, cei peste 55 de ani cu Pfizer. Acesta a fost un lucru ştiut de la bun început. Doar în cazul Aradului a existat această problemă (au refuzat vaccinarea cu AstraZeneca – n.r.). În toate celelalte 40 de judeţe plus Bucureşti nu a existat această problemă”, a declarat Sorin Cîmpeanu la Digi24.

Citeşte şi: Sorin Cîmpeanu: „Înscrierea personalului din învăţământ nu se face pe platformă, se trimit liste de la angajatori spre DSP. 60.000 de persoane din învăţământ s-au înscris în centre dedicate”