Alexandru Rafila, în alertă, după explozia de la Crevedia. ”Dacă nu vor fi locuri în spitalele pentru arși victimele vor fi transferate imediat în străinătate”

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat sâmbătă seară că autoritățile sunt în alertă, după explozia care a avut loc la un depozit GPL din Crevedia. Oficialul a subliniat că Ministerul Sănătății ia în calcul varianta trimiterii victimelor cu arsuri în străinătate.

26 aug. 2023, 21:13
Alexandru Rafila, în alertă, după explozia de la Crevedia. ”Dacă nu vor fi locuri în spitalele pentru arși victimele vor fi transferate imediat în străinătate”
Alexandru Rafila, în alertă, după explozia de la Crevedia.

Alexandru Rafila, în alertă, după explozia de la Crevedia. Ministrul Sănătății a anunțat că în aceste momente nu există un bilanț concret al victimelor exploziei din Crevedia pentru că situația este în plină desfășurare.

Citește și Explozie catastrofală la o stație GPL din Crevedia! Doi oameni au murit și cel puțin 16 sunt răniți. A fost activat Planul Roșu de Intervenție| VIDEO

Alexandru Rafila, în alertă, după explozia de la Crevedia

Alexandru Rafila a ținut să precizeze că dacă nu vor fi locuri în spitalele pentru arși victimele tragediei din depozitul GPL vor fi transferate imediat în străinătate.

”Situația este în desfășurare. Există și decese, nu vă pot confirma dacă unul sau două în momentul de față. Există circa opt victime cu arsuri în grade diferite, una dintre ele cu arsuri extinse este la Spitalul de Arși, celelalte sunt îndrumate către spitalele care au secții de arși, respectiv Floreasca și Bagdasar. De asemenea, am constituit un grup de lucru de urgență la nivelul ministerului, și celelalte spitale care au secții de chirurgie plastică vor îngriji pacienții dacă numărul lor va fi mai mare (…) Examinăm și vom lua rapid o decizie dacă este nevoie să transferăm în străinătate unii dintre pacienți, fiindcă în cazul în care la spitalele din București este cumva depășită capacitatea de intervenție, având în vedere că existau deja multe persoane internate cu arsuri și nu cred că este timp de pierdut vreun minut să nu acordăm asistență acestor oameni ”, a declarat ministrul Sănătății, la Digi24.

Cât despre numărul de locuri disponibile în cele două mari spitale menționate, ministrul Sănătății a declarat că în aceste momente sunt două locuri la Spitalul Bagdasar Arseni și două la Spitalul Floreasca.

„În momentul de față, avem două locuri la Bagdasar, este un pacient care va fi îngrijit la UPU, și la Floreasca este o situație asemănătoare, suntem în legătură cu managerii de acolo și încercăm, oricum, chiar dacă nu sunt suficiente locuri în secțiile specializate, ei vor rămâne în UPU pentru acordarea primelor îngrijiri, iar dacă condițiile de internare nu permit, dacă nu vor fi locuri în unitățile specializate pentru arși, ei vor fi transferați în cel mai scurt timp în străinătate”, a mai spus Rafila.

Citește și Explozie în apropierea digului din fața hotelului Forum din Costinești. O mină marină ar fi explodat în apă. O a doua mină a fost depistată în apropiere