Alexandru Rafila laudă măsurile luate de autorităţi. Medicul, reticent cu privire la închiderea şcolilor

Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS și candidat PSD la alegerile parlamentare, a declarat la RFI faptul că apreciează măsurile luate de autorități. Medicul este însă reținut în ceea ce privește închiderea școlilor din țară.

RomaniaTV.net
06 nov. 2020, 08:55
Alexandru Rafila laudă măsurile luate de autorităţi. Medicul, reticent cu privire la închiderea şcolilor

Medicul susține că era timpul să fie luate anumite măsuri, având în vedere evoluția situației epidemiologice, a numărului mare de cazuri și situației din secțiile de Terapie Intensivă din țară.

Citește și: DOCUMENTUL care instituie lockdown parţial în România. Lista RESTRICŢIILOR care se aplică de luni

Alexandru Rafila a precizat faptul că limitarea circulației pe timp este o măsură luată de mai multe state ale UE. Aceasta reduce interacțiunile legate de evenimente și petreceri. 

”În ceea ce privește celelalte măsuri, eu aș aprecia o măsură pe care de fapt, eu am tot menționat-o și am recomandat-o începând din luna septembrie, decalarea programului de lucru la toți angajatorii, ceea ce va duce la diminuarea aglomerației în mijloacele de transport în comun, având în vedere că mijloacele de transport în comun reprezintă principala sursă de transmitere a bolii, mai ales în orașele mari” , a declarat acesta.

Rafila, reținut cu privire la închiderea școlilor

Cu toate acestea, medicul se arată reținut în ceea ce privește închiderea școlilor. Rafila a menționat despre impactul serior asupra modului de educare și dezvoltare a copiilor în această perioadă.

„La celelalte măsuri sunt mai reținut în aprecieri, în acest moment. Pe de o parte, desfășurarea cursurilor școlare în marea majoritate a țărilor din UE, dacă ne referim la învățământul primar, observ că acolo continuă școala, pentru că trebuie să punem totdeauna în balanță beneficiul pentru sănătatea publică, dar și impactul foarte serios asupra modului de educare și mai ales de dezvoltare a copiilor în această perioadă și cu cât prelungim această situație de închidere efectivă a școlilor mult timp, cred că vor fi consecințe asupra acestei generații, mai ales că școala exclusiv online nu oferă suficiente elemente și pentru învățare și pentru dezvoltare”.