Alexandru Rafila nu vrea la Primăria Capitalei: E prea challenging pentru mine. Niciodată n-am fost un concurent pentru doamna Firea

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a declarat, într-o emisiunea la Prima TV, că n-a avut niciodată ca ţintă candidatura la alegerile prezidenţiale. De asemenea, ministrul Sănătăţii spune că nu e interesat de o candidatură la Primăria Capitalei.

01 iul. 2023, 15:33
Alexandru Rafila nu vrea la Primăria Capitalei: E prea challenging pentru mine. Niciodată n-am fost un concurent pentru doamna Firea

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a fost întrebat în emisiunea Insider politic, difuzată sâmbătă de Prima TV, de ce nu mai apare în sondajele de opinie ca opţiune pentru alegerile prezidenţiale, în condiţiile în care, în urmă cu câteva luni, era pe primele locuri la capitolul „opţiune de vot”.

Citește și: EXCLUSIV Planurile Gabrielei Firea la Ministerul Familiei. Din 2024 speră să revină la Primăria Capitalei: ”Ar fi normal să schimbăm fața Bucureștiului, în trei ani consider că nu s-a făcut nimic”

”Nu pot să vă spun, pentru că nu am contribuit cu nimic nici la momentul în care eram inclus în aceste sondaje, nici la momentul în care nu mai sunt inclus în aceste sondaje. În România, în momentul în care nu te mai include cineva într-un sondaj, nu te mai întreabă nimeni de candidatura la prezidenţiale. Am spus întotdeauna că eu nu am o ţintă în acest sens, sunt foarte relaxat, vreau să-mi fac bine treaba acolo unde lucrez. Întotdeauna când în sondaje apar numele unor oameni, care sunt pe primul sau pe al doilea loc cu doi sau trei ani înainte de alegeri, niciodată acei oameni nu vor candida la alegerile prezidenţiale”, a precizat Alexandru Rafila, citat de news.ro.

Citește și: PNL nu exclude susținerea Gabrielei Firea la Primăria Capitalei

Întrebat dacă e interesat de o candidatură la primăria Capitalei, ministrul Sănătăţii a răspuns: ”Nu! Am declarat asta în repetate rânduri. Administraţia locală e un domeniu interesant, dar primăria Capitalei e un domeniu care este prea ”challenging”  (provocator – n.r.) din multe punte de vedere şi, probabil, n-am eu suficiente abilităţi pentru acest domeniu. Niciodată n-am fost un concurent pentru doamna Firea”.