Alexandru Rafila: „Până la finalul anului o să avem 400.000 de cazuri. Putem ajunge la 20% mortalitate”

Medicul Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, a avertizat că România va avea 400.000 de cazuri de COVID-19 până la sfârşitul anului, în condiţiile în care bilanţul anunţat marţi de Grupul de Comunicare Strategică arăta că 258.437 de persoane infectate cu noul coronavirus. De asemenea, preşedintele Societăţii române de Microbiologie susţine că cel mai periculos este transportul în comun şi spune că elevii ar trebui să poarte mască și acasă.

RomaniaTV.net
04 nov. 2020, 08:10
Alexandru Rafila: „Până la finalul anului o să avem 400.000 de cazuri. Putem ajunge la 20% mortalitate”

Alexandru Rafila a vorbit despre reducerea transmiterii virusului SARS-CoV-2 prin intervenții de sănătate publică, prin testare, dar și despre vaccinare, atunci când aceasta va fi posibilă pentru cea mai mare parte a populației, conform Alephnews.

Medicul, care candidează pe lista PSD la alegerile parlamentare, a spus că până la finalul anului o să avem 400.000 de cazuri.

Citeşte şi: BILANŢ coronavirus 3 noiembrie. Recorduri absolute în România. 7.733 cazuri noi COVID în 24 de ore. 120 morti, 970 la ATI

Rafila: „Incapacitatea de a acorda asistență medicală duce la creșterea substanțială a mortalității”

„La aproape 8.000 de cazuri nu m-aș îngrijora. Dacă și acum două săptămâni și acum o săptămână am fi avut tot 8.000, nu vom mai avea unde interna pacienți cu forme medii. Dacă ne uităm la Belgia și Cehia, numărul de decese s-a dublat și s-a triplat.

Asta e dramatic, incapacitatea de a acorda asistență medicală duce la creșterea substanțială a mortalității. Sunt țări care prioritizează cine e primit în secția ATI. Medicul ia decizia, e foarte emoționat, chiar dacă e lege”, a spus Alexandru Rafila, conform sursei citate.

În situaţia în care România s-ar putea confrunta cu 10.000 de cazuri zilnice de infectări cu noul coronavirus, medicul Alexandru Rafila susţine că „putem ajunge la 20% mortalitate”.

Dr. Alexandru Rafila: „Oamenii trebuie să fie informați despre procesul de vaccinare”

Alexandru Rafila a vorbit şi despre procesul de vaccinare, explicând că pentru producerea vaccinului sunt câțiva producători care vor fi autorizați până în 2021.

„Vaccinul furnizat tuturor statelor-membre, însă avem o componentă care ne de competența națională. Sunt țări care au început acest proces. Cui îi face, personalul alocat, dacă persoanele sunt informate.

E foarte important ca persoanele să fie informate. Se trece pe repede-nainte, dar să nu uităm că finanțările guvernelor sunt fără precedent în istorie și atunci se și așteaptă să avem un rezultat. Siguranța o să fie pe primul loc.

Dacă obținem imunitate, 6 – 12 luni. Sunt câțiva producători care vor foarte autorizați până în 2021. Și poate începem din trimestrul al doilea”, a menţionat Rafila, conform Alephnews.

Alexandru Rafila: „Sunt 60 de localităţi în România care au peste 6. Concluzia este următoarea: avem o urgenţă majoră”