Alexandru Rafila, profeţie SUMBRĂ: Ne aşteptăm la o creştere a mortalităţii şi a cazurilor grave la ATI

Alexandru Rafila, directorul Societății Române de Microbiologie, susține că, în acest moment, este un decalaj între numărul mare de cazuri și cel al mortațității, respectiv al cazurilor ajunse la ATI. Rafila arată că în următoarea perioadă este de așteptat să crească mortalitatea și cazurile grave care ajung la ATI.

RomaniaTV.net
04 aug. 2020, 10:54
Alexandru Rafila, profeţie SUMBRĂ: Ne aşteptăm la o creştere a mortalităţii şi a cazurilor grave la ATI

„E un decalaj între creșterea numărului de cazuri noi și creșterea numărului de cazuri de terapie intensivă și de mortalitate. Pentru că un om care se îmbolnăvește nu intră de a doua zi la ATI, boala se agravează în timp. În următoarele săptămâni ne așteptăm să avem o creștere mai rapidă a cazurilor de terapie intensivă și a mortalității. Dacă am 1.200 de cazuri zilnic, ecoul acestor cazuri se întregistrează după o perioadă”, a explicat Alexandru Rafila, la Digi24.

BILANŢ coronavirus 4 august România. Un nou record al deceselor de COVID-19. Creştere semnificativă a cazurilor grave la ATI

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat marţi alte 1.232 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus confirmate în ultimele 24 de ore, bilanţul celor diagnosticaţi cu COVID-19 ajungând la 55.241. În acelaşi interval s-au înregistrat 48 de decese, numărul total fiind de 2.480. În prezent, la Terapie Intensivă sunt internaţi 436 de pacienţi.


loading...
Partenerii noștri