Alexandru Rafila propune o soluţie simplă pentru începerea şcolii. "Va da încredere părinţilor!"

Publicat: Duminică, 06 Septembrie 2020 08:36 // Actualizat: Duminică, 06 Septembrie 2020 08:36 // Sursa: romaniatv.net

Alexandru Rafila, reprezentatul României la OMS, este de părere că cea mai bună soluție pentru a eliminate temerile legate de începerea școlii stă stă în mâna celor responsabili cu funcționarea învăţământului la nivel local.

Alexandru Rafila susţine că cel mai important este ca părinții să fie informați corect cu privire la modul în care se va desfășura activitatea școlară, iar asta să se facă prin invitarea lor la școală și informare.

Ludovic Orban, noi precizări despre noul an şcolar: "Şcoala trebuie să înceapă pe 14 septembrie"

"În perioada următoare, când vor începe și alte tipuri de activități, sperăm să înceapă și școlile, e important ca lumea să înțeleagă că aceste activități sunt corelate cu nevoia de a păstra măsuri de siguranță. Îngrijorarea este cauzată de incertitudini și de necunoaștere. Îngrijorarea cauzată de incertitudini trebuie lămurită de autorități, iar necunoașterea trebuie rezolvată de autoritățile locale și de cei responsabili cu funcționarea școlii la nivel local – cadre didactice, conducerea școlii. Eu aș informa părinții, aș invita părinții înainte la școală, să vadă cum se va desfășura activitatea în școală. Asta va da încredere părinților, care vor înțelege că este esențial pentru copii să meargă la cursuri și să încerce să aibă o activitate școlară apropiată de cea normală", a declarat Alexandru Rafila.

CONTROVERSĂ cu privire la începerea noului an şcolar. De când revin elevii la cursuri

Raed Arafat a declarat, vineri, că nu a avut loc "o discuţie oficială" cu privire la scenariul ca elevii să se întoarcă fizic la școală de la 1 octombrie, iar anul școlar 2020-2021 să înceapă la 14 septembrie cu două săptămâni de învățământ online. De asemenea, secretarul de stat a mai spus că nu a avut loc nicio discuţie nici despre o eventuală amânare a școlii până după alegerile locale.

Ludovic Orban declarase, vineri, că autorităţile au avut discuţii privind începerea anului şcolar cu prezenţa fizică în clase de la 1 octombrie, iar până atunci cursurile să fie online, dar nu s-a luat încă o decizie în acest sens.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Alexandru Rafila an şcolar cand incepe scoala începerea şcolii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8743
RON
31 Oct
noapte 5 °
zi 15 °
Ultimele joburi adaugate
24 H