Alexandru Rafila: „Restricţiile aduc doar momente de respiro, imunitatea de grup va fi atinsă în toamnă”

Liderul PSD crede că politizarea campaniei de vaccinare nu este bună şi nu crede în cifrele avansate de autorităţile de la Putere pentru luna iunie.

28 apr. 2021, 12:15
Alexandru Rafila: „Restricţiile aduc doar momente de respiro, imunitatea de grup va fi atinsă în toamnă”

Alexandru Rafila a vorbit din nou miercuri despre pandemia de Covid 19. Deputatul PSD a afirmat că obiectivul obţinerii imunităţii de grup la coronavirus ar putea fi atinsă pe la finalul lunii septembrie sau chiar în luna octombrie, în contextul în care premierul Florin Cîţu a spus că obiectivul este ca 5 milioane de persoane să fie vaccinate până la 1 iunie.

„Militez pentru un principiu: să nu politizăm campania de vaccinare, să nu politizăm pandemia, pentru că lucrul acesta va afecta încrederea oamenilor în autorităţi, lucrul acesta s-a şi întâmplat din nefericire în perioada anterioară, şi să încercăm să generăm încredere”, a spus Alexandru Rafila.

Acesta susţine că politizarea campaniei este greşită: „Am auzit zilele trecute un apel către primarii PNL, mi se pare nefiresc, pentru că eu cred că oamenii din toată ţara, indiferent de culoarea politică a primarilor, trebuie să beneficieze de vaccinare”.

PSD propune o coaliţie pentru relansarea României. „Mă refer la o coaliţie la care să adere reprezentanţi ai diferitelor tipuri de autorităţi locale, începând cu comune, oraşe, consilii judeţene, parlamentari, reprezentanţi ai asociaţiilor profesionale şi ai asociaţiilor patronale, pentru că interesul este comun. (…) O astfel de coaliţie trebuie să fie mai cuprinzătoare, mai credibilă pentru populaţie şi trebuie să aibă un obiectiv foarte clar definit”, a mai spus parlamentarul, care a adăugat că abia prin octombrie crede că se va ajunge la imunizarea în masă.

Alexandru Rafila a explicat că românii vor putea să umble din nou fără mască atunci când pericolul transmiterii comunitare a virusului nu va mai exista. Din fericire, campania de vaccinare a mers bine, astfel că acest moment ar putea fi întrevăzut într-o perioadă nu foarte îndepărtată.

EXCLUSIV. Alexandru Rafila: „Imunitatea oferită de vaccinul anti-Covid este de cel puțin un an, nu șase luni; Abia în octombrie ajungem la 10 milioane de persoane vaccinate”

În contextul scăderii ratei de incidență a cazurilor, Alexandru Rafila a anunțat când ar putea românii să renunțe la masca de protecție. Pentru că a venit vremea frumoasă, milioane de români așteaptă cu nerăbdare să poată respira iar fără mască, dar în condiții de siguranță. Pentru ca acest lucru să se întâmple, reprezentantul României la OMS a explicat ce condiție trebuie să fie îndeplinită.

https://www.facebook.com/PartidulSocialDemocrat/videos/1217641875333222