Alexandru Rafila și-a luat gândul de la prezidențiale. Pe cine ar susține PSD la viitoarele alegeri pentru Cotroceni

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a spus că şi-a luat gândul de la alegerile prezidenţiale, deşi în urmă cu câteva luni numele lui apărea în sondajele de opinie la capitolul încredere în personalităţi politice. În schimb, Rafila nu exclude posibilitate ca Mircea Geoană să fie candidatul PSD pentru Cotroceni.

14 oct. 2023, 14:15
Alexandru Rafila și-a luat gândul de la prezidențiale. Pe cine ar susține PSD la viitoarele alegeri pentru Cotroceni

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, nu ia în calcul o eventuală candidatură din partea PSD pentru alegerile prezidențiale de anul viitor.

”Mai demult mi-am luat gândul. Erau sondaje în care nu m-am pus eu, m-au pus alţii. Aşa cum m-au pus, m-au şi scos. Nu e niciun fel de problemă, eu sunt mult mai relaxat de când nu mai apar în astfel de sondaje. Nu face parte din preocupările mele, dar eu sunt un om loial partidului în care activez. Decizia pe care o va lua partidul este cea pe care o voi susţine şi eu”, a precizat Alexandru Rafila, la Prima TV, potrivit news.ro.

Citește și: Alegeri prezidenţiale 2024. Sondaj INSCOP: Mircea Geoană pe primul loc, urmat de Marcel Ciolacu şi George Simion. Ce s-ar întâmpla în turul al doilea

Întrebat dacă Mircea Geoană va fi candidatul PSD la prezidenţiale, Alexandru Rafila a răspuns: ”Am văzut şi eu declaraţii publice ale liderilor partidului, n-au exclus niciodată acest lucru, ca PSD să sprijine un candidat independent. Domnul Geoană nu este membru al PSD. Nu mai este. A fost preşedintele partidului, e cu totul altceva”.

Citește și: George Simion, despre posibilitatea de a candida la prezidenţiale: „În funcţie de rezultatele de la europarlamentare şi de candidaţi”