Alexandru Rafila: Succesorului lui Costache la Ministerul Sanatatii sa aiba o echipa cu atributii clare și o comunicare clara

Președintele Societății de Microbiologie, medicul Alexandru Rafila, consideră că ar fi normal ca succesorul lui Victor Costache la Ministerul Sănătății să aibă o echipă cu atribuții clare și cu o comunicare clară între membrii echipei și în teritoriu.

RomaniaTV.net
26 mart. 2020, 08:32
Alexandru Rafila: Succesorului lui Costache la Ministerul Sanatatii sa aiba o echipa cu atributii clare și o comunicare clara
Președintele Societății de Microbiologie, medicul Alexandru Rafila, a declarat despre anunțul lui Victor Costache în ceea ce privește testarea tuturor bucureștenilor că, din punct de vedere tehnic nu este posibilă.
 
„Nu cunosc acest proiect ca să fac comentarii. Din punct de vedere tehnic nu este posibil. Și nu cred că este util pentru că dacă eu testez la un anumit moment nu înseamnă că nu se va îmbolnăvi în perioada imediat următoare. Această testare nu știu dacă ar avea vreun beneficiu”, a declarat Rafila joi, la Digi 24.
 
 
Medicul consideră că ar fi normal ca succesorul lui Victor Costache la Ministerul Sănătății să aibă o echipă cu atribuții clare și cu o comunicare clară între membrii echipei și în teritoriu.
 
De asemenea, Alexandru Rafila a afirmat că va fi greu de gestionat criza coronavirusului ”dacă nu reușim să facem funcționale DSP-urile”, dar și că ar trebui acordată o mai mare importanță Institutului Național de Sănătate Publică, unde oamenii sunt mai pregătiți.

Victor Costache, mininistrul Sănătăţii, şi-a dat demisia în plină epidemie de coronavirus. Ludovic Orban l-a propus în funcţia de ministru interimar al Sănătăţii pe Nelu Tătaru, actualul secretat de stat în Ministerul Sănătăţii, după demisia anunţată joi de Victor Costache. 

”Regret demisia, pe de altă parte o înțeleg și îi mulțumesc. Îi voi propune domnului președinte pentru funcția de ministru pe domnul secretar de stat Nelu Tătaru. Voi continua să întăresc echipa de la ministerul Sănătății. Avem prioritate zero achiziția de echipamente pentru spitale, pentru a proteja angajații”, a declarat, joi, Ludovic Orban.