Alexandru Rafila susţine că PNRR pe Sănătate a fost găsit pe un stick. „A trebuit să facă investigaţii”

Medicul Alexandru Rafila a dezvăluit că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României (PNRR) în domeniul Sănătăţii a fost găsit cu multă dificultate de ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila.

27 nov. 2021, 00:03
Alexandru Rafila susţine că PNRR pe Sănătate a fost găsit pe un stick. „A trebuit să facă investigaţii”

Alexandru Rafila susţine că PNRR pe Sănătate a fost găsit pe un stick ce fusese dat unei alte instituţii.

„M-am întâlnit cu ministrul Cseke (Cseke Attila)… Când a venit ca ministru interimar la Ministerul Sănătăţii a găsit cu foarte multă dificultate partea din PNRR legată de sectorul de Sănătate. A trebuit să facă investigaţii, că nu exista în Ministerul Sănătăţii fizic, în format electronic”, a declarat Alexandru Rafila, vineri, la Digi24, conform Mediafax.

Noul ministru a explicat că PNRR pe sectorul Sănătate era „doar pe un stick”

„Era doar pe un stick care fusese dat altei instituţii. PNRR era pe un stick şi lucrul acesta reflectă, de fapt, lipsa de transparenţă. PNRR-ul ăsta funcţionează ca un tot. Dacă cineva, unul dintre implementatori, nu-şi face treaba, totul se blochează. Lucrurile astea trebuie să funcţioneze”, a menţionat dr. Rafila.

„Ieri le-am spus tututor: nu mă interesează apartenenţa politică a niciun funcţionar din structurile subordinate. Mă intereseză profesionalismul, caracterul şi valoarea umană. Cât timp demonstrează bună credinţă şi competenţă, lucrurile se pot organiza în mod eficient”, a adăugat ministrul Sănătăţii.

Citeşte şi: Valul cinci al pandemiei ar putea ajunge în România la jumătatea lunii ianuarie. Dr. Alexandru Rafila: „Nu mai spun 15 ianuarie, pentru că m-au întrebat şi la ce oră”

Alexandru Rafila, despre relaţia cu Raed Afarat. „Nu am absolut nimic personal cu el. Chiar ne confundă lumea”

De asemenea, Alexandru Rafila a fost întrebat despre relaţia pe care o are cu Raed Arafat, şeful DSU.

„Cum să am ceva cu Raed Arafat? Sunt puţine persoane care să fi vorbit aşa de elogios cum am vorbit eu de el. E un foarte bun profesionist în medicina de urgenţă. Lucrează la Ministerul de Interne.

Am spus un lucru clar că problemele de sănătate publică sunt în apanajul Ministerului Sănătăţii. Ministerul Sănătăţii nu trebuie să execute decizii, ci să fie coordonatorul naţional în gestionarea acestei pandemii.

Trebuie să schimbăm într-un parteneriat ceva. E parteneriatul cu profesioniştii din sănătate şi cu instituţiile care au atribuţii în gestionarea pandemiei.

Nu am absolut nimic personal cu el. Chiar ne confundă lumea. Mi s-a spus domnule Arafat”, a mai precizat Alexandru Rafila, conform sursei citate.

Citeşte şi: Codin Maticiuc a spus adevărul despre cum a scris cartea despre Nuțu Cămătaru: „Am vorbit fix 6 minute”