Alexandru Rafila trage semnalul de alarmă: Carantina este singura soluţie pentru scăderea numărului de îmbolnăviri!

Alexandru Rafila trage semnalul de alarmă. Reprezentantul României la OMS spune că măsura carantinării va fi necesară pentru a stopa răspândirea visursului ucigaş. Declaraţia proaspătului politician a venit în contextul în care Merkel şi Macron au anunţat un lockdown în Germania şi Franţa.

RomaniaTV.net
28 oct. 2020, 20:32
Alexandru Rafila trage semnalul de alarmă: Carantina este singura soluţie pentru scăderea numărului de îmbolnăviri!

“Din păcate, când lucrurile ajung la o anumită intensitate și la un anumit nivel al transmiterii și este pusă în pericol capacitatea de primire a persoanelor în sistemul spitalicesc, într-adevăr (n.r. – carantinarea), este singura soluție”, a declarat Alexandru Rafila la Digi24.

Pe de altă parte, preşedintele Iohannis susţine că în România nu este nevoie de un lockdown, iar în ţara noastră pandemia a fost gestionată bine.

”Vedeți că aflăm de la buletinele de știri că la noi pandemia este în extindere, dar în realitate pandemia a fost gestionată la noi bine.

Noi nu ne dorim să luăm măsuri drastice. De aceea le spun de fiecare dată și autorităților și românilor că trebuie să facem tot ce este posibil pentru combaterea acestei epidemii, prin distanțare, prin mască.

Deocamdată, situația nu ne duce la carantină sau lockdown.” a declarat Klaus Iohannis, în cadrul unei conferințe de presă desfășurată la Palatul Cotroceni.

Citeşte şi: Klaus Iohannis: Avem 12 direcţii prioritare. Infrastructura, Sănătatea şi Educaţia, pe listă

Record absolut în România în criza sanitară generată de COVID

România bate record după record în ceea ce priveşte noile cazuri de infectare cu coronavirus: 5.343. În ultimele 24 de ore au fost raportate 107 decese. Un record se înregistrează şi în terapia intensivă: sunt internate 861 de persoane. Până miercuri, 28 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 222.559 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

În ultimele 24 de ore, au fost raportate 107 decese (60 bărbaţi şi 47 femei), ale unor pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, internaţi în spitalele din Alba, Arad, Bacău, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Braşov, Călăraşi, Caraş-Severin, Constanţa, Covasna, Dolj, Galaţi, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iaşi, Maramureş, Mureş, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiş, Vaslui şi Municipiul Bucureşti.