Alexandru Rafila vrea ca PSD să grăbească votarea moţiunii împotriva lui Vlad Voiculescu. „Premierul să aibă un argument solid pentru a solicita remanierea”

Medicul Alexandru Rafila a criticat Ministerul Sănătăţii pe motiv că "în mod real nu se face un control al pandemiei pentru că el este pierdut din lipsa unor decizii", ceea ce, din punctul său de vedere, este "extrem de ciudat". Deputatul PSD vrea ca social-democraţii să voteze mai repede moţiunea împotriva ministrului Sănătăţii pentru ca Florin Cîţu "să aibă un argument foarte solid pentru a solicita partenerilor de coaliţie remanierea domnului ministru Voiculescu".

13 apr. 2021, 17:13
Alexandru Rafila vrea ca PSD să grăbească votarea moţiunii împotriva lui Vlad Voiculescu. „Premierul să aibă un argument solid pentru a solicita remanierea”

Reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila, vrea ca PSD să grăbească votarea moţiunii împotriva lui Vlad Voiculescu, chiar dacă, din punctul său de vedere, producerea tragediei de la

„Acel accident nefericit de aseară nu are o legătură directă cu Ministerul Sănătăţii sau cu Vlad Voiculescu. Este un accident care se întâmplă, aşa cum s-a întâmplat şi cel de la Matei Balş, şi în alte locuri, cu suprasolicitarea sistemului de sănătate şi cu lipsa unei acţiuni din partea Ministerului Sănătăţii. Mă refer la sugestiile pe care noi le-am făcut atât în programul de guvernare, cât şi la precedenta moţiune simplă legat de reorganizarea spitalelor în ceea ce priveşte tratamentul pacienţilor infecţaţi COVID-19, paturile ATI”, a precizat Alexandru Rafila, într-o declaraţie de presă susţinută marţi la Camera Deputaţilor.

Deputatul PSD nu a ezitat să critice guvernanţii pentru modul în care iau măsuri pentru a limita răspândirea infecţiei cu COVID-19.

„Inacţiunea Ministerului a dus într-o situaţie în care nu mai cunoaştem care este realitatea în ceea ce priveşte evoluţia bolii, unde se înregistrează în mod real mai multe cazuri, care ar trebui să fie măsurile care să limiteze transmiterea infecţiei şi apariţia de cazuri noi.

Noi constatăm zi de zi că avem mai puţine cazuri de infecţie şi avem tot mai puţin e locuri libere în spitale şi în secţiile de ATI. Acest lucru de fapt că în mod real nu se face un control al pandemiei pentru că el este pierdut din lipsa unor decizii. Mi se pare extrem de ciudat ce se întâmplă în acest moment”, a spus Rafila.

Alexandru Rafila, despre lipsa paturilor din secţiile ATI. „S-a ajuns într-o situaţie limită şi se caută pasarea resposabilităţii”

„Este o lipsă de viziune şi de coordonare. Cel mai important lucru e să acţionezi preventiv. S-a observat că numărul de cazuri a scăzut spre sfârşitul anului trecut, începutul acestui an şi practic orice fel de interes legat de asigurarea capacităţii de asistenţă medicală a încetat.

Din păcate, s-a ajuns într-o situaţie limită şi se caută pasarea resposabilităţii, scuze şi şi se tot invocă greaua moştenire. Până de curând, greaua moştenire era de la PSD, acum vedem că greaua moştenire se referă la Guvernul precedent , condus paradoxal de Ludovic Orban”, a precizat dr. Alexandru Rafila.

Citeşte şi: Vlad Voiculescu se victimizează după moartea celor trei pacienți din TIR! „Nicușor Dan nu mi-a răspuns la telefon! Premierul nu m-a invitat la conferință”

Alexandru Rafila ironizează modul în care Dan Barna şi USR PLUS îl susţin pe Vlad Voiculescu. „Sfidează logica o astfel de abordare”

Reprezentantul României la OMS susţine că Ministerul Sănătăţii, prin modul în care comunică, „nu are absolut nimic concret , e doar o pasare a responsabilităţii”.

„Rolul Ministerului Sănătăţii e să ia măsuri ca să nu se petreacă lucruri precum s-au întâmplat la Spitalul Foişor. N-am văzut nicio măsură după incendiul de la Matei Balş care să se coreleze cu creşterea siguranţei pacienţilor în raport cu zonele în care ei spun spitalizaţi.

Nu s-a făcut asbolut nimic şi atunci nu facem altceva decât să perpetuăm această situaţie ciudată.

Ieri, dacă aţi observat, Dan Barna a dat un interviu în care ar recunoscut că domnul ministru Voiculescu nu are calităţi manageriale, că nu este un diamant al managementului, dar după aceea imediat a spus că este vârful de lance în lupta cu pandemia. A spus lucrurile ăstea la un interval de câteva minute. Sfidează logica o astfel de abordare.

Noi ne grăbim cu această moţiune ca să-i dăm ocazia domnului premier să aibă un argument foarte solid pentru a solicita partenerilor de coaliţie remanierea domnului ministru Voiculescu pentru că până la urmă, dincolo de jocuri politice, este ca la Ministerul Sănătăţii să fie un minitru şi o echipă competententă, capabilă să gestioneze această pandemie”, a conchis deputatul PSD, Alexandru Rafila.

Citeşte şi: Andra Pleșa, fiica vitregă a lui Marcel Vela, a primit un post de subsecretar de stat în Guvernul Cîţu