Alexandru Rogobete, coordonatorul PNRR în sănătate, la doi ani de mandat: „Am format o echipă care a refuzat să se resemneze”. Peste 3.500 de proiecte de sănătate sunt în derulare în România

Ministerul Sănătății și OMS România au organizat evenimentul ”PNRR, un salt istoric pentru sănătatea din România” în cadrul căruia a fost prezentat bilanțul proiectelor inițiate în cadrului programului finanțat de Uniunea Europeană.

16 dec. 2023, 13:28
Alexandru Rogobete, coordonatorul PNRR în sănătate, la doi ani de mandat: „Am format o echipă care a refuzat să se resemneze”. Peste 3.500 de proiecte de sănătate sunt în derulare în România

Aproximativ 3.500 de proiecte care includ sistemul pre-spitalicesc, dar și construcția sau renovarea totală a 27 de spitale din toată țara sunt în derulare în acest moment. Acestea însumează peste 11 miliarde de lei.

Alexandru Rogobete, coordonatorul implementării PNRR în sănătate, a făcut bilanţul mandatului de doi ani şi a fost aplaudat la scenă deschisă de invitații la eveniment. Rogobete i-a elogiat pe profesorii Rafila şi Săndesc, care i-au fost mentori şi care, prin puterea exemplului, au demonstrat că resemnarea nu este o soluţie şi că totul este posibil atunci când există unitate, consecvenţă, putere de muncă.

Mulți cred că odată intrat în sistem devii insensibil, te conformezi, rămâi într-o stare constantă de resemnare. Nu putem. Nu avem cu ce. Nu avem timp. Nu se poate.

M-am bucurat să mă aflu în fața unor oameni care au refuzat să se resemneze! Au refuzat să zică NU POT!

M-am uitat la cei doi profesori ai mei, prof. dr. Dorel Săndesc și prof. dr. Alexandru Rafila, și mi-am dat seama cât de mult contează puterea exemplului. De aici cred eu că pleacă totul. Fără exemplu, fără unitate, fără consecvență și putere de muncă, fără ECHIPĂ, România ar fi ratat și de această dată saltul cu adevărat istoric pentru Sănătate.

Am reușit împreună să investim pentru OAMENI mai mult timp, efort, bună credință, responsabilitate și bani în sănătate, decât orice altă echipă din ultimii mulți ani. De aici poate și cuvântul istoric!

Vă mulțumesc tuturor celor care ați fost alături de noi. Vă transmit aprecierile mele personale și recunoștința pentru tot ce ați făcut minunat în acești doi ani„, a scris Alexandru Rogobete într-o postare pe Facebook.