Alexandru Sassu pleacă de la Adevărul Holding

El se afla la conducerea diviziei TV şi radio a trustului Adevărul Holding din 1 august 2012.

RomaniaTV.net
23 feb. 2012, 13:13
Alexandru Sassu pleacă de la Adevărul Holding

Alexandru Sassu şi-a dat demisia, joi, din funcţia de director al diviziei de televiziune şi radio a trustului Adevărul Holding, pe care o ocupa din 1 august 2010. Motivul invocat de Sassu este diferenţa dintre politica editorială a trustului de presă şi viziunea sa.

El a declarat, pentru Mediafax, că este puţin probabil ca proiectul Adevărul TV, principalul motiv pentru care a fost adus la Adevărul Holding, să fie continuat. „Nu cred că va continua, dar nu asta este discuţia”, a spus Sassu.

Trustul Adevărul Holding a primit, pe 12 octombrie 2010, de la Consiliul Naţional al Audiovizualului, o licenţă audiovizuală prin satelit pentru lansarea televiziunii generaliste Adevărul TV, intenţionând să lanseze postul TV şi o reţea de 40 de staţii locale cu o investiţie totală de peste 37 de milioane de euro. Atunci, Peter Imre, directorul general al trustului Adevărul Holding, şi Alexandru Sassu, directorul diviziei de radio şi televiziune a trustului Adevărul Holding, nu au anunţat momentul în care va fi lansată noua televiziune. Între timp, însă, a fost lansat site-ul adevarultv.net, pe care Adevărul TV emite în regim de probă.

Adevărul Holding deţine şi un post de radio, Click FM, care emite, din octombrie 2011, pe frecvenţa fostului City FM, cumpărat în mai 2011 de Dinu Patriciu.

Trustul Adevărul are în portofoliu cotidianul Adevărul, săptămânalul Caţavencii, tabloidul Click!, revistele OK!, Dilema veche, Dilemateca, Foreign Policy Romania, precum şi cotidianul Blik din Ucraina, colecţiile de carte de lux Adevărul, dar şi un număr mare de suplimente şi produse complementare. Divizia internaţională a grupului mai cuprinde redacţii în Spania şi Italia, înfiinţate în 2007. Totodată, Adevărul Holding editează Forbes România şi revista Tango.