Alexandru Sassu s-a stins din viaţă la vârsta de 65 de ani în urma unui infarct

Alexandru Sassu, fost preşedinte al TVR şi politician din prima linie, a murit în urma unor afecțiuni cardiace.

25 sept. 2021, 15:38
Alexandru Sassu s-a stins din viaţă la vârsta de 65 de ani în urma unui infarct

Politicianul Alexandru Sassu s-a stins din viață la vârsta de 65 de ani. A făcut infarct pe patul de spital, unde era internat de mai multe luni din cauza unor probleme medicale. 

În iunie 2007, Alexandru Sassu a fost validat de camerele reunite ale parlamentului pentru funcția de membru în Consiliul de Administrație și Director General (interimar) și apoi începând cu data de 2 septembrie 2007, a fost confirmat oficial în funcția de Președinte – Director General al companiei publice de televiziune, SRTV (Televiziunea Română), fapt care s-a lovit de nemulțumirea lui Traian Băsescu, președintele României de la acea vreme. După ce a plecat din funcția de Președinte – Director General al SRTV, Alexandru Sassu a condus mai multe companii private de media și s-a remarcat ca analist politic.

Doliu în lumea presei! Horia Alexandrescu a murit la vârsta de 74 de ani

Alexandru Sassu a participat activ la Revoluția din Decembrie 1989, fiind unul dintre liderii Baricadei și al grupului care a ocupat în 22 Decembrie sediul CC al PCR.

A murit Ion Dobran, ultimul pilot de vânătoare supravietuițor al celui de-Al Doilea Război Mondial. Avea 102 ani!

Politicianul român Alexandru Sassu a fost vicelider și apoi lider al grupului parlamentar PD din Camera Deputaților până în anul 2003. Ca urmare a deciziei conducerii PD de a trece la o orientare politică de dreapta, Sassu a părăsit PD împreună cu Bogdan Niculescu-Duvăz și a aderat la Partidul Social Democrat.

Victor Ciutacu: Politician pe vechi, ștaif, clasă, altceva decât sărăciile care populează azi ecranele

Jurnalistul Victor Ciutacu a transmis un mesaj după moartea lui Alexandru Sassu. ”S-a dus unul dintre cei mai mișto colaboratori pe care i-am avut. Politician pe vechi, ștaif, clasă, altceva decât sărăciile care populează azi ecranele. Dumnezeu să-l odihnească!”, a fost mesajul transmis de Victor Ciutacu.

Și Ovidiu Zară a scris câteva rânduri: ”Alexandru Sassu, omul alături de care am fost in 1989 la Baricada de la Universitate, a murit azi dimineață, la numai 65 de ani. Eram născuți în aceeași zi, probabil de aceea ne înțelegeam. Pe 26 octombrie, Sasha împlinea 66 de ani, eu 52.Fost vicepreședinte al PD și mai apoi membru PSD, Sasha a fost un om care a spus mereu lucrurilor pe nume. Avea deseori gura mare, ca și mine. Și pentru această calitate l-am apreciat.Dumnezeu să îl odihnească în pace!”