Alexandru Streinu Cercel, despre efectele adverse ale vaccinului COVID: ”Nu sunt serioase”

Medicul Alexandru Streinu Cercel s-a vaccinat împotriva coronavirus și susține că vaccinul reprezintă cadoul său de Crăciun. De asemenea, medicul susține că reacțiile adverse ale vaccinului sunt trecute din timpul studiilor.

28 dec. 2020, 21:19
Alexandru Streinu Cercel, despre efectele adverse ale vaccinului COVID: ”Nu sunt serioase”
FOTO INQUAM

Alexandru Streinu Cercel s-a vaccinat împotriva coronavirus și susține că nu a prezentat niciun efect advers, doar o durere locală normală.

Citește și: Vaccinul COVID în România. Câte persoane au fost vaccinate în a doua zi de imunizare națională

”Eu mă bucur că m-am vaccinat, îl consider un cadou de Crăciun. Este începutul sfârșitului pandemiei, asta dacă câți mai mulți dintre noi vor ajunge să se vaccineze. Eu sunt extraordinar, nu mi-au crescut aripi și ceva o durere la locul injecției am avut dimineața, dar atât” , a declarat Alexandru Streinu Cercel, care s-a vaccinat pentru COVID.

”Eu prefer vaccinarea, eu nu am niciun fel de reținere. Nu există riscuri pentru că reacțiile sunt trecute din timpul studiilor, evident că cel care investighează trebuie să noteze absolut orice în caiet. Dacă pacientul a spus că i-a curs nasul, acesta trebuie să scrie că i-a curs nasul. Toată lumea se uită la efectele adverse, eu nu mă uit, mă uit la cele care sunt serioase. Nu sunt efecte adverse serioase, decât acele două cazuri din Marea Britanie” , a adăugat medicul.

Medicul Streinu-Cercel susține că masca de protecție va fi purtată chiar dacă persoana în cauză s-a vaccinat împotriva COVID.

”Vor fi mai multe tipuri de vaccinuri. S-a început bine, din ce am văzut eu lumea s-a vaccinat fără niciun fel de reticență. Vaccinarea nu va scoate masca de protecție din folosire. Până când ne lămurim masca va trebui să fie purtată, din punctul meu de vedere” , a afirmat medicul Alexandru Streinu Cercel.

Alexandru Rafila susține că se va vaccina în primăvara anului viitor, după ce corpul său va dezvolta anticorpi în urma infecției cu coronavirus.

”Mă voi vaccina la sfârșitul lui martie-începutul lui aprilie, pentru că atunci se vor vaccina parlamentarii. Eu mai aștept puțin pentru că aștept să apară răspunsul imun normal care apare după infecție, după mă voi vaccina cu siguranță. Este o decizie personală, consider că trebuie să ma vaccinez după trei luni de la zile de la infectare.” , a declarat medicul Alexandru Rafila.