Alexei Navalnîi riscă 3 ani şi jumătate de închisoare. Opozantul lui Vladimir Putin se reîntoarce duminică în Rusia, pentru prima oară după ce a fost otrăvit

Alexei Navalnîi, se află pe o listă naţională cu persoane căutate pentru că ar fi încălcat condiţiile unei pedepse de închisoare cu suspendare şi riscă să fie închis trei ani şi jumătate la întoarcerea în Rusia, a declarat joi unul dintre avocaţii săi.

14 ian. 2021, 11:54
Alexei Navalnîi riscă 3 ani şi jumătate de închisoare. Opozantul lui Vladimir Putin se reîntoarce duminică în Rusia, pentru prima oară după ce a fost otrăvit

Alexei Navalnîi a anunţat, miercuri, că intenţionează să revină în Rusia duminică, 17 ianuarie, pentru prima dată de când a fost otrăvit în luna august cu agentul neurotoxic Noviciok, deşi riscă să fie închis. Acesta a fost tratat în Germania şi a spus că s-a recuperat complet.

Kremlinul neagă implicarea în otrăvirea sa, a declarat că nu există dovezi că ar fi fost otrăvit şi a spus că este liber să se întoarcă în Rusia în orice moment.

Citeşte şi Alexei Navalnîi îl acuză pe Vladimir Putin: „E atât de furios să am supravieţuit otrăvirii, încât a ordonat să fiu băgat iar în puşcărie”

Vadim Kobzev, unul dintre avocaţii lui Navalnîi, a declarat joi pentru că acesta a fost trecut pe o listă naţională cu persoane căutate deoarece serviciul penitenciar rus îl acuză că nu a raportat la sfârşitul anului trecut unde se află, el având de ispăşit o pedeapsă cu suspendare pentru delapidare.

În teorie, îl pot reţine imediat ce ajunge (în Rusia), dar iniţial doar 48 de ore, a spus Kobzev, care a spus că se aşteaptă ca o instanţă să analizeze cazul la 29 ianuarie, după cum relatează France 24.

Instanţa poate dispune ca pedeapsa cu suspendare să fie convertită şi să îi dea trei ani şi jumătate de închisoare„, a adăugat acesta.

Leonid Volkov, un aliat al lui Navalnîi, a declarat că acesta va deveni cel mai cunoscut deţinut politic din lume dacă va fi închis, asemănându-l cu Nelson Mandela, devenind un simbol al rezistenţei regimului de la Kremlin.


loading...