Alexis Tsipras se declară ”optimist” în legătură cu găsirea unei ”soluţii viabile” cu UE

Premierul grec Alexis Tsipras a declarat miercuri la Bruxelles că este ''optimist'' în ce privește posibilitatea găsirii, împreună cu Uniunea Europeană, a unei ''soluții viabile'' pentru țara sa, relatează AFP și DPA.

04 feb. 2015, 12:32
Alexis Tsipras se declară ”optimist” în legătură cu găsirea unei ”soluţii viabile” cu UE

Alexis Tsipras se declară ”optimist” în legătură cu găsirea unei ”soluţii viabile” cu UE. Declarația noului premier grec survine după convorbirile pe care le-a avut la Bruxelles cu președinții celor trei instituții ale UE, inclusiv cu șeful executivului comunitar, Jean-Claude Juncker.

”Sunt optimist în legătură cu faptul că vom face tot ce este posibil pentru găsirea unei soluții comune viabile pentru viitorul nostru”, a declarat Tsipras într-o scurtă declarație, alături de președintele Parlamentului European, Martin Schulz.

”Scopul nostru este respectarea suveranității poporului grec și a mandatului clar dat de poporul nostru”, a mai spus premierul grec, adăugând că guvernul său „respectă regulile UE”.

„Vrem să corectăm acest cadru, nu să-l distrugem”, a afirmat el. „Bineînțeles, nu avem încă un acord, dar suntem în direcția bună pentru găsirea unui acord viabil”, a adăugat Tsipras.